Speltips

Speltips Ljungskile - Mjällby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-28 18:30 Spela här

Speltips Ljungskile - Mjällby
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,91 Speltips: X2
2015-04-28 18:30 Ljungskile - Mjällby X2 1,91 LelleSandahl

OBS! Avspark 18.45.

Valencia levererade en trygg seger och -1,5 satt till 1,78. In i superettans läckra värld med Ljungskile - Mjällby på schemat. Fjolårsskrällen LSK är fortfarande ett bra lag, men inte på samma nivå som förra säsongen. Tror rutinerade Anders Linderoth kan föra ex-allsvenska Mjällby till åtminstone en pinne och oddset är bra.

SUPERETTAN
8. Mjällby 3 1 1 1 4-4 0 4
12. Ljungskile 3 1 0 2 2-4 -2 3

Värnamo - Ljungskile 2-1
Ljungskile - BP 1-0
Syrianska - Ljungskile 2-0

Mjällby - AFC United 1-1
Varberg - Mjällby 1-2
Mjällby - Degerfors 1-2

Alex Horwath, James Sinclair och David Johannesson är tre av spelarna som lämnade Ljungskile inför säsongen. Och att tappa tre så tongivande gubbar betyder nog mer än man kan tro. LSK jobbar med små resurser och gör det bra, men att de ska kunna upprepa fjolårets prestation känns inte supertroligt. Även om superettan är svagare i år känns det som att LSK saknar det lilla extra och har en lite för tunn trupp, för att kunna slåss om uppflyttning i år. Säsongsstarten har varit ganska ljummen. Oflyt att de förlorade mot Värnamo i premiären (på en bedrövlig gräsmatta), 1-0-seger mot ett uselt BP och så förlust med 2-0 borta mot Syrianska. Kung Tor-Arne Fredheim har en del att jobba med och nu möter de ett i stora delar nytt, men fortfarande ganska erfaret Mjällby. Anders Linderoth behöver tid för att få ihop det nya laget, men jag tycker ändå de har förutsättningar för att bli ett stabilt lag. 1-1 mot AFC i premiären var ingen munter historia, däremot var det väldigt starkt att vinna borta mot Varberg omgången efter. Sist blev laget straffade i omställningarna mot Degerfors (1-2) vilket var onödigt i en match de, sett till spelet, egentligen borde vunnit.
- Vi har arbetat mycket den senaste veckan med att vara noggranna med att vårda bollen och att inte slarva. Det har varit för mycket bolltapp där vi inte vunnit tillbaka bollen tillräckligt snabbt. Vi har tittat på LSKs matcher och studerat hur de spelar. Vi vet att de tidigt sätter hög press och att de är bra på att vinna tillbaka boll snabbt. Där blir även en del förändringar i laget!” säger Anders Linderoth till klubbens hemsida.

Att inte bjuda till var en framgångsrik taktik mot Varberg borta och jag tycker den här uppgiften känns väldigt lik den de hade då.
Preliminär elva i Ljungskile (Bohuslänningen) Jonathan Johansson – Allan Mohideen, Steven Old, Petter Björlund, Niclas Andersen – Ken Sema, Aleksandar Kitic, Markus Gustafsson, Jakob Olsson – Gabriel Altemark Vanneryr, Jonas Lindberg.

Mjällbys senaste elva: Asper - Ervik ,Bergdahl ,Cederberg ,Björkander / Wedenell 84’ - Löfqvist, Grill / Ekenberg 65’, D. Nilsson, S. Nilsson - Bonsu, Håkansson / Abdu 65’

Samtliga spelare är med i kvällens trupp igen. I laget finns mycket rutin kvar i Asper, "löken" Löfqvist och Ekenberg och flera andra bra spelare i superettanmått mätt.

SPELTIPS
1,91 på X2 tycker jag är väl högt för att inte syna. Så mycket skiljer det verkligen inte mellan lagen så att Ljungskile ska vara superfavorit. Klart att LSK har en hemmaplansfördel, men Mjällby gjorde en väldigt bra bortamatch mot Varberg (som jag tror kommer vara med i toppen) och Anders Linderoths lag har nog lättare att ligga tätt och satsa på kontringar, än att föra spelet, med tanke på att man bygger nytt efter degraderingen. Spelet finns hos bet365 (2/5 units).

Vad säger ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 28 April, 2015, 14:35

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!