Speltips

Speltips Långtidsspel - Minnesota Wild - Chicago Blackhawk

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-05-09 00:00 Spela här

Speltips Långtidsspel - Minnesota Wild - Chicago Blackhawk
Land: USA Liga: NHL-Playoffs
Odds: 2.20 Speltips: Wild vinner matchserien
2015-05-09 00:00 Långtidsspel - Minnesota Wild - Chicago Blackhawk Wild vinner matchserien 2.20 hockeystick

Minnesots Wild var precis så bra som jag hade förväntat mig i första rundan av Stanley Cup Playoffs. Precis som väntat blev matchserien mot St Louis Blues en jämn sådan, men Minnesota Wild var det bättre laget över sex matcher och vann matchserien med 4-2, mycket välförtjänt precis som jag hade förutspått. Därmed hittade det första långtidsspelet hem då Minnesota Wild att slå ut St Louis Blues @ 2.28 hittade hem!

Nu är det snart dags för omgång 2 av Stanley Cup Playoffs där vi just nu har

NY Rangers vs Washington Capitals
Montreal Canadiens vs Tampa Bay Lightning/Detroit Red Wings (3-3 i matcher just nu)
Anaheim Ducks vs Calgary Flames
Minnesota Wild vs Chicago Blackhawks

4 riktigt spännande serier där jag tror Rangers och Anaheim kommer ha två komfortabla serier medan de andra två kan bli tuffare. Nästa långtidsspel kommer jag återigen ge mitt förströende åt detta fantastiska Minnesota Wild!

Chicago Blackhawks vs Minnesota Wild

Chicago Blackhawks (4th Western Conference. Record: 48-28-6, Home: 24-12-5, Away: 24-16-1)
Minnesota Wild (7nd in Western Conference. Record: 46-28-8, Home: 22-13-6, Away: 24-15-2)

Chicago Blackhawks slog i första omgången ut suveräna Nashville Predators med 4-2 efter en jämn och välspelad matchserie där bland annat rookiemålvakten Scott Darling klev fram som en hjälte. Hawks var väldigt pressade av Predators som hade ledningar i 4/6 matcher där man bland annat tappade två tremålsledningar. Man ska absolut inte ta i från Blackhawks seger, men faktum är att Nashville fick klara sig utan sin bästa back i Shea Weber i 3/6 matcher vilket såklart blev en avgörande faktor. Detta samtidigt som Pekka Rinne som varit helt suverän under regular season inte presterade så bra som man hade behövt gjorde att Blackhawks med sin vinnarmentalitet kunde vända flera matcher och alltså tillslut vinna matchserien.

Finns en del frågor i Blackhawks lag i år då Corey Crawford som varit helt suverän under regular season petades i 4/6 matcher för att sedan kliva in i game 6 som en matchvinnare. Coach Q har redan nu gått ut med att Corey kommer vara förstavalet mot Minnesota till en början, men jag ställer frågan hur han känner pressen från Darling som såklart kommer få spela så fort Crawford gör en svag insats.

Detta är dessutom tredje gången i rad Chicago Blackhawks ställs mot Minnesota Wild i slutspelssammanhang där Blackhawks vunnit de två tidigare slutspelsserierna med 4-2 respektive 4-1. Tredje gången gilt för Minnesota Wild? Jag tror det.

Minnesota Wild slog alltså ut St Louis Blues precis som jag trodde med exakt de siffror som jag skrev i reken, nämligen 4-2. Wild’s styrka i år har legat i jämnheten i laget och inte minst målvaktssidan som blivit en så solid position med en Devan Dubnyk som spelar sin livs hockey. Man vinner matchserien mot Blues, mycket pga av hans fantastiska spel. Detta tillsammans med att stjärnspelarna levererar där främst Zack Parise varit helt fantastisk!

Laget fungerar dessutom helt perfekt taktiskt sett och Mike Yeo har verkligen fått spelarna att förstå vad slutspelshockey handlar om och det är att anpassa spelet sätt till situationen i matcherna. Wild klarar av att spela defensivt och vänta på sina lägen och kontra, samtidigt som man på hemmais klarar av att gå ut som favoriter och sätta tempot i matcherna. Finns enormt mycket positiva saker i Wild förening just nu och det kan faktiskt vara deras år och man har lite studsar med sig. Hur som haver tror jag man har goda chanser att avancera från andra omgången och vi får de till underdogs till nästan samma pris som mot Blues.

Blackhawks ska såklart agera favoriter i denna matchserie, men jag säger bara såhär. St Louis Blues är ett exakt lika bra lag som Chicago Blackhawks. Lagen har förvisso lite olika spelfilosofer men Wild har visat att man klarar av att spela all typ av hockey i detta slutspel vilket inte oroar mig allt för mycket.

Dessutom har Wild en utpräglad förstamålvakt som spelar sin livs hockey medan Chicago fortfarande har frågetecken på Crawford vs Darling.

Nä, precis som tidigare tror jag på Wild och kommer därför investera i långtidsspelet:

Minnesota Wild att vinna matchserien @ 2.20 med 3/6 units hos Pinnacle Sports

(Ja vet att det släpptes till 2.30, men 2.20 duger)

För fler spel
Följ mig på twitter: @bethockeystick

Lycka till!

hockeystick - 29 April, 2015, 00:25

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Mountgrove23 - 2015-05-06 14:18:20

Chicago snart vidare enkelt! :)

krux - 2015-05-01 18:59:27

Hat? el INTE...Om du tar detta som hat kommer du inte få det lätt i livet...detta var definitivt inget hat utan en enkel åsikt.
Men nog om det. Du skriver ju inte spelstopp 18.00 på en fotbollsmatch som börjar 16.00 tex...el? Jag menar det går att spela live på en fotbollsmatch fram tills dess att den slutar...el ett par minuter innan den slutar iallafall...
Sist men inte minst. Jag hatar aldrig någon/någonsin :) det är inte min stil :)

hockeystick - 2015-05-01 16:48:25

Hej Krux. För det första, varför denna hat? För det andra avgörs detta spel inte förrän matchserien är slut och spelet går att spela under hela slutspelsserien. Du har förvisso helt rätt i att oddset flyttar sig fram och tillbaka beroende på ställningen med det gör det med samtliga spel som spelas så linorna flyttar sig konstant. Att spelstoppsdatumet sattes som de gjorde var att jag lade upp reken innan det officiella spelschemat släppt men det preliminära datumet när serien avslutas är den 9:de. Ändrat nu till 13:de maj. Hoppas du har förståelse. Vi tar bort spelet när det avgjorts från sidan.

krux - 2015-05-01 05:53:46

Spelstoppet för detta spelet är: 2015-05-02 kl 03.35.
Har ingen aning om varför du skriver en helt annan tid för spelstoppet och det gjordes exakt likadant i första slutspelsrundan. Riktigt irriterande att den reken ska ligga kvar långt efter att spelstoppet har varit. För även om man kan spela "samma" spel efter match 1 och 2 osv så är det inte alls samma spel längre då både odds och förutsättningar ändrar sig efter varje match på ett sånt här spel.
Dessutom finns det kanske folk som skulle vilja spela på detta spelet men som missar det då spelstoppet är satt helt fel.