Speltips

Speltips ÖSK - Hammarby

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-04-30 17:00 Spela här

Speltips ÖSK - Hammarby
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.84 Speltips: ö2,5 mål
2015-04-30 17:00 ÖSK - Hammarby ö2,5 mål 1.84 Polsater

Över 2,5 mål spelas på ÖSK-Bajen på torsdagen.

1.84 på Pinnacle funkar, men 1.80 och uppåt är fine.

6 Hammarby 5 3 1 1 8-6 10
16 Örebro 5 0 1 4 2-11 1

Jumbon ÖSK pekades ut som ett topp 7-lag av många inför säsongen, men har bara en pinne efter 5 matcher. Gästas nu av Hammarby och det verkar för en gångs skull bli en rejäl publik i Örebro.

Hammarby har en skadefri trupp med bland annat en het Kennedy, en löpstark Måns och en formstark Besara att tillgå. Nanne "den tyska fotbollen" Bergstrand har som bekant implementerat en offensiv fotboll hos Bajen där man försöker pressa högt och ofta ligger rätt högt med backlinjen. Gått över en 2,5-lina 3/5 gånger hittills i år. Försvaret hos Bajen håller jag inte särskilt högt då det ofta varit lite hönsgård, inte minst på fasta.

ÖSK ställde upp med en rätt defensiv uppställning borta mot AIK, men det var nog ett specialfall. Man ligger sist och har såklart pratat en del om att tajta till defensiven för att inte ge bort onödiga mål. Men nu är det hemmaplan och man kommer säkerligen ha en offensivare inställning till matchen. Från ÖSK-håll låter det bland annat som att Daniel Gustafsson, som gjorde et bra på topp mot AIK, kommer fortsätta starta på topp, men även som att Pode eventuellt kan starta och att Gerzic får en mittfältsroll igen:

Marcus Pode var petad mot AIK men är aktuell för spel från start.
- Han hade en tuff försäsong när allsvenskan började då han fick spela en del matcher trots att han var sjuk. Han ställde upp för laget på ett fantastiskt bra sätt. Petningen mot AIK tror jag man ska vara försiktig med att se som en petning. Det hade mer att göra med taktiska beslut som vi valde att göra. Han är så pass bra spelare att han ska ingå i en startelva, men sen kan jag inte lova att han kommer att starta i morgon.

Återgår Nordin till sin ordinarie mittfältsroll mot Hammarby?
- Det har vi inte bestämt helt än. Vi tycker att vi inte fick ut max av honom i den rollen han hade senast men Hammarby har också vissa saker i sitt spel som gör att det kan öppnas upp för honom i den rollen. Han kommer att spelas, det är säkert, men det är inte riktigt klart i vilken position, säger Kjäll.

Axén är i grunden en offensiv tränare han också. Med tanke på det skrynkliga läge laget befinner sig i nu så är det verkligen dags att börja plocka trepoängare. Får klara sig utan offensivs ytterbacken Björnqvist, där kliver troligen Haginge in, vilket ger en något defensivare balans, men inget som påverkar supermycket.

Tror att båda lagen kommer vilja ta tag i spelet och föra här. Känslan är att det kan bli böljande och intensivt, inte minst med publikens hjälp.

Kan jag se Bajen göra mål på det ÖSK som släppt in flest mål hittills i år ? Ja.
Kan jag se ett poängjagande ÖSK göra mål på hemmaplan på det här Bajenförsvaret? Ja.

Då är vi en bit på vägen.

När Nanne och Axén möttes med Kalmar respektive Gais blev det "alltid" 2-2. Tar gärna något liknande igen.

@nokkan21

Polsater - 29 April, 2015, 22:16

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
grodan67 - 2015-04-30 09:09:52

Bra rek, Satt och tänkte dom här tankarna igår kväll. dagens bästa? ÖSK måste framåt och visa att man kan vinna matcher. Men kommer inte kunna hålla tätt bakåt.