Tampa Bay vann igår mot Montreal med 2-1 efter att Kucherov avgjort för bortalaget i 2:a övertidsperioden. En match som för övrigt Tampa räddades av en storspelande Ben Bishop har ni gett Tampa ett bra utgångsläge i matchserien. Hur som helst rättar vi gårdagens rek på Tampa Bay ML @ 2.11 som vinst. Härligt!

NY Rangers - Washington Capitals

Goalies: Lundqvist (confirmed) vs Holtby (probable)

OBS! Tidigt spelstopp: 18:35

Ikväll söker NY Rangers revansch och ett sätt att kvittera matchserien mot Washington Capitals då man blev rövade på en overtime i Game 1 efter att Joel Ward avgjort för Caps med 1,3 sekunder kvar av matcher.

Under första matchen var det ingen stack om att Rangers var det spelförande laget men Capitals gjorde det i mina ögon en väldigt bra match då man inte gav sig in i Rangers fartfyllda spel utan höll sig lugna och siktade in sig på fysiskt fel och ta bort Rangers spelvändningar. Något man lyckades med 100% och fick matchen precis dit man ville. När man dessutom hade en Ovechkin som stod för ett helt otagbartskott ledde till att man höll på att vinna matchen med 1-0, men Rangers fick tillslut utdelning i tredje perioden vilket var rättvist rätt till puckinnehav. Som jag skrev ovan avgjorde dock Capitals när alla bara väntade på Overtime efter en omdiskuterad situation där det såg ut som att Nicklas Bäckström satte in en Boarding på Dan Boyle som blev liggandes och därför blev Joel Ward helt fri framför mål och kunde sätta 2-1 målet med 1,3 sekunder kvar bakom en chockad Lundqvist.

I nattens match är jag övertygad över att Rangers kommer höja spelet då man större delen av matchen såg nervösa ut och vågade inte slå de avgörande passningarna. Såklart var Capitals hårda press och fysiska spel en anledning till att Rangers inte fick lugn och ro att sätta igång sina uppspel, men nu när man har en match i ryggen och hemmais igen bör man kunna komma ut bättre än man gjorde i första matchen.

Henrik Lundqvist har sett helt lysande ut och kan inte klandras för förlusten senast och jag kommer ge honom förtroende i kvällens spel. Henke har under slutspelet fina GAA på 1.67 mål vilket är en väldigt fin siffra.

Jag tänker mig att Capitals kommer spela på exakt samma sätt som i Game 1 kväll vilket bör ge oss en ny målsnål historia. Jag brukar väldigt sällan spela odds under 1.70 men ikväll tycker jag Rangers bör kunna kontrollera Capitals och kvittera serien och när dessutom Henke ser så stabil ut måste jag ge honom chansen. Nattens spel blir alltså



Washington Capitals U 2.5 mål @ 1.571 med 4/6 units hos Pinnacle Sports

För den som hellre gillar totalen så fungerar U5.0 mål @ 1.787, men det är upp till Holtby att hålla nere sifforna i mina ögon. Spelar Rangers på samma sätt som Game 1 och med lite mer självförtroende kan de nog sluta 4-1/4-2. 5.0 linan lite lurig.

Sköter sig båda lagen som jag tycker vi bör förväntas oss av två rutinerade lag så bör de bli en målsnål historia och bli inte förvånad om det blir en ny 2-1 match som Rangers verkar älska under detta slutspel.

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip