Speltips

Speltips Boca Juniors-River Plate

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-03 23:30 Spela här

Speltips Boca Juniors-River Plate
Land: Argentina Liga: Primera Division
Odds: 2.10 Speltips: BLGM
2015-05-03 23:30 Boca Juniors-River Plate BLGM 2.10 RalleArvid

El Super Clasico och äntligen, för första gången på länge känns det som, ett Super Clasico som är värdigt namnet. Det har, som ofta brukligt är, varit turbulent i båda Buenos Aires-giganterna med haltande Boca och degraderade River. Nu är de båda inte bara tillbaka i finrummet utan även i toppen. Även om vi som gillar argentinsk fotboll inte har något emot ett San Lorenzo eller ett Estudiantes som är uppe och bråkar så är det något visst när vi, som nu, har att se fram emot Boa Juniors på 24 poäng och tabelletta som spelar hemma mot antagonisten River Platense på lika många poäng placerat på en andraplats.

Inget av lagen har någon förlust efter tio omgångar och imponerande har främst Bocas defensiv och Rivers offensiv varit. Fem insläppta mål på tio matcher för hemmalaget och hela 24 gjorda mål på lika många matcher för gästerna.

Ett derby är alltid ett derby, ja, släng in vilket tröttsam jävla klyscha ni vill. Vad jag har att säga om matchen, förutom att det kommer bli inferno i chokladasken som vanligt, är väl att jag tror hårt på något så ovanligt som en tempofylld tillställning i sydamerika. Inget avvaktande här då Boca har gott självförtroende och mod som en följd av hemmaplan och fin modern historik i hemmaderbyna. På andra sidan mittlinjen kommer vi se ett River Plate som inte har något att vara rädda för och som definitivt inte saknar tro på att detta Clasico är den bästa chansen på flera år att spräcka nollan, ta poäng, och kanske till och med något så sällsynt på senare tid som en seger. Hade man sagt det till de rödvita fansen i huvudstaden för något år sedan hade inte många trott man varit klok.

Men klok är man, förhoppningsvis, åtminstone lite, så vad väljer man att göra då? Jo, man väljer att spela att båda lagen kommer hitta nätet ikväll. Något som spelbolagen inte är förvissade om.

Rivers sex senaste matcher borta från hemmaplan både i liga och Libertadores-spel har slutat med att båda lagen gör mål. 3-3 och 2-2 är bra mycket troligare än 0-0-kryss eller 1-0förluster när laget är i farten under 2015. Att Boca hittar målet framför hemmakrurvan behöver vi inte oroa oss så mycket för. Laget har 9 segrar på sina 10 senaste hemmamatcher, bland dessa hittar vi dessutom en hel del matcher där laget gjort både 3, 4 och 5 mål.

BLGM spelas till 2.10x, guldodds enligt mig.

Lycka till amigos!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 03 Maj, 2015, 14:44

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!