Speltips AIK - Hammarby

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-05-04 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80
Tips: Ö2,5 mål
Över 2,5 mål blir mitt spel i måndagens stockholmsderby.

Oddset har tyvärr droppat lite, men 1.80 och uppåt är helt okej tycker jag.

Det har varit mycket snack om avbräcken och frågetecknen runt en del nyckelspelare hos båda lagen inför den här matchen. Henok Goitom klev av träningen i lördags men verkar nu kunna spela trots allt. Vad värre är för AIK:s del så är Per Karlsson (bästa mittbacken by far).

AIK:s trupp:

2 Sauli Väisänen, 4 Nils-Eric Johansson, 5 Panajotis Dimitriadis, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 10 Henok Goitom, 11 Nabil Bahoui, 12 Haukur Hauksson, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 16 Alessandro Pereira, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 23 Mohamed Bangura, 24 Marko Nikolic, 25 Sam Lundholm, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius, 35 Patrik Carlgren (mv)


Tänkbar elva:

Carlgren;
Hauksson, Sonko Sundberg, Väisänen, Johansson;
Blomberg, Ofori, Dimitriadis,
Bahoui, Goitom, Brustad

Hammarby saknade Johan Persson i torsdags, då "Sheriffen" var krasslig. Han är tveksam till start, vilket även Kennedy är. Derby är derby, kanske gamblar man och vilar spelare hemma mot Sundsvall i kommande omgång i stället, det får vi se. Tänkbar Bajen-elva:

Hopf;
Solheim, Sà¦varsson, Sà¦tra, Batan;
Israelsson, Persson;
Söderqvist, Besara, Silverholt;
Hallenius

Båda lagen har gått över 2,5 mål i 4/6 matcher hittills i år. Även vårvinterns cupderby klättrade till slut över 2,5 baljor.

Det här är två lag jag är rätt säker kommer vara inblandade i en hel del målrika tillställningar den här säsongen. Två överlag helt enkelt. Jag har sagt det förr: AIK:s försvar är inte särskilt bra. Nu är dessutom Per Karlsson borta, vilket blir ett riktigt avbräck. Blir det Sonko-Sundberg och Väisänen känns det som att det kan bli riktig hönsgård. Hade jag varit Alm hade jag flyttat in Ibiza-Nisse och petat ner Panos på vb:n, men låt oss för överspelets skull hoppas att han inte gör det.

Även Hammarbys försvar lämnar en del övrigt att önska. Efter den där nollan mot Häcken har man släppt in mål i 5 raka. Har, i samtliga matcher jag sett, släppt till en hel del målchanser, känslan är att det inte blir annorlunda nu.

Derby är ju alltid derby och visst finns risk att det blir tillknäppt och sen blir det avbrott pga bengaler, tempot dras ner och så vidare. Men jag tror vi kommer få se ett AIK som är ruskigt taggade och revanschsugna för cupfiaskot i vintras - bör bli full fart direkt inför de dryga 40 k som spenderar måndagskvällen på nationalarenan. Tror att Hammarby kan såra AIK med kontringsspel via Besaras fot och Söderqvist/Hallenius snabbhet.

Och, det tål att upprepas, med det försvarsspel respektive lag visat upp hittills så känns "blgm ja" väldigt troligt.

Min känsla är att båda lagen kommer gå för det, det är två lag som är rätt offensiva i grunden, så även om AIK lär ta initiativet från start och trycka ner Bajen kommer bortalaget också försöka hota.

2-1 till Gnaget känns rätt troligt för mig. Tycker vintermatchen mellan lagen var väldigt skum med en hel del omdiskuterade situationer. AIK hade en del oflax där och frågan är hur det slutat om inte Nabil Bahoui stått för en obegriplig hands i ett läge där AIK varit överlägsna i matchinledningen. Hursomhelst, känns som det kan bli lika händelserikt nu. Därför: över 2,5 baljor.

@nokkan21

EDITERAD 2015-05-03 21.27:36
Spela på AIK - Hammarby hos Ladbrokes
Spela nu
Polsater - 3 Maj 2015 - 21:27
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: