Speltips

Speltips Kalmar–Örebro

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-04 19:00 Spela här

Speltips Kalmar–Örebro
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.80 Speltips: BLGM
2015-05-04 19:00 Kalmar–Örebro BLGM 1.80 RalleArvid

Superclasicon igår och även om 2-0 inte speglade matchen och även om River inte saknade målchanser ska man inte ta ifrån Boca att det inte på något sätt var en stöld och att deras defensiva record även efter säsongens hittills största prövning är enastående.

Så, vart tar vi vägen från ett misslyckad BLGM i världens kanske största fotbollsmatch? Jo, vi satsar på att lyckas med ett BLGM när det är dags för en utav världens absolut minst hypeade fotbollsmatcher. Kalmar FF mot Örebro, år 2015, och jag tror inte ens vi som jobbar nära Kalmar FF kan förmå att vinkla detta till att ha några superclasico-ingredienser överhuvudtaget. Kanske allra minst vi som jobbar nära Kalmar FF efter den vår vi haft bakom oss.

Varför då BLGM? Varför sades det nyss på redaktionen från en pålitlig fotbollskännare: ”Båda lagen gör mål på GFA är bara att hämta hem, den sitter inom en halvtimme!”? Jo, för att:

Kalmar FF famlar desperat efter halmstrån i offensiven, små hintar som ger fansen någonting att bygga hopp på. Även ett 0-0 ikväll skulle innebära ordentlig kris i detta läge och frågan är om Peter Swärdh hellre inte tar en 3–4-förlust än ett 0–0 även om det innebär färre poäng i tabellen. FF kommer absolut inte åka ur i år, det finns för många för dåliga lag som agerar räddningsplankor. Nu handlar allt om att börja få igång målproduktionen.

Örebro har fått en sämre start än vad laget förtjänar och jag ser det bara som en tidsfråga innan man får det att lossna. Vidare kan jag då inte se en lämpligare uppgift för Örebro än att åka till Kalmar FF ur slag när man fått ett 2-2-resultat mot Hammarby att bygga vidare på. FF borta är en perfekt match för Örebro i så motto att det inte är en katastrof om man misslyckas med att vinna samtidigt som man kan gå in i matchen med rimliga förväntningar på att den egna förmågan kan räcka till tre poäng och ett par gjorda mål även om man inte gör sitt livs match.

FF kommer gå all in i offensiven och med tanke på att gästerna har släppt in minst två mål i samtliga matcher förutom en i år ser jag inte hur ens Kalmar FF kan misslyckas med att göra mål ikväll. Örebros chanser till att kontra in ett mål mot ett offensivt balanserat FF eller förvalta en fast situation på en säsongsdebuterande norrman i målet ser jag också som stora.

Ismael har imponerat som defensiv balans i FF på sistone. Han saknas idag vilket jag tror i kombination med ett mer offensivt tänk hos hemmalaget, kommer ge Gerzic och RÅP på Örebro-mitten stora möjligheter att servera Pode framför FF:s box. I övrigt inte mycket skadefrånvaro att tala om. Mest anmärkningsvärt är kanske att båda tränarna valt att göra färska målvaktsbyten.

BLGM är taget till 1.80 hos bet365 .com

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 04 Maj, 2015, 09:52

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!