Speltips: IK Frej - Utsikten

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-05-05 19:00
Land: Sverige
Liga: Superettan
Odds: 1,80
Tips: 1
Midtjylland slaktade Randers (två röda kort) med 5-2 och tog ett stort kliv mot klubbens första ligatitel sedan bildandet 1999. Grym CL-fajt att se fram emot i kväll mellan Juve - Real. Som så många gånger förr tar jag dock hand om fotbollens bakgård. IK Frej från Täby har haft en trög start på superettan rent poängmässigt. Men faktum är att laget spelat rätt bra, och hade med bättre effektivitet kunnat stå på betydligt fler poäng. Nu kommer laget från en riktig ketchupeffekt mot Ängelholm borta. "Frejpan" vann med 4-0 och med det nyvunna självförtroendet tror jag att de har väldigt goda chanser att spöa ett beskedligt Utsikten.

SUPERETTAN
11. IK Frej 5 1 2 2 5-4 1 5
13. Utsikten 5 1 1 3 5-8 -3 4

Frej hemma
2 0 1 1 0-1 -1 1

Formen
V, F, O, O, F

Senaste match
Ängelholm - Frej 0-4

Utsikten borta
2 0 0 2 0-5 -5 0

Formen
O, F, F, F, V

Senaste match
Utsikten - Varberg 1-1

Två klubbar som, enligt min mening, inte har så mycket i superettan att göra ställs mot varandra i kväll. Varken Frej eller Utsikten har publikunderlag eller intresse för att bygga upp något i Sveriges näst högsta division. Ett par hundra åskådare kommer bevittna nykomlingsmötet på spartanska Vikingavallen i kväll. Där tror jag att det är dags för Frej att ta sin första hemmaseger. Frej har faktiskt spelat rätt fin fotboll i inledningen och borde haft ett par poäng till med sig. J-Södra vann premiären trots att Frej hade minst lika mycket av spelet. Två raka 0-0-matcher mot AFC och Sirius innan Assyriska vände och vann hemma i Södertälje. Där hade Frej en rättvis ledning men Mattias Gencs underbara frispark förändrade matchen. AFF vann med 3-1, Frej knöt ändå näven och fick till slut full utdelning nu senast borta mot Ängelholm (4-0). Finns en del fina spelare i laget och Joakim Runnemo, Christophe Lallet står för nödvändig rutin.

Startelvan senast: 77 Marko Atanackovic - 12 Viktor Lövgren, 6 Johannes Gustafsson, 3 Christoffer Ericson, 2 Jacob Glasberg - 17 Christophe Lallet, 8 Pontus Silfver, 11 Adam Gradén, 14 Dominic Oduro - 99 Adnan Cirak, 18 Joakim Runnemo

Känns som att ett Frej med ångan uppe kan rida på energin från sist mot ett Utsikten - som jag inte imponeras av. Efter en inledande seger mot Degerfors (4-1) har det gått tyngre för göteborgarna. 3-0-torsk borta mot Sirius, 0-1 hemma mot Assyriska och 2-0-torsk borta mot den andra nykomlingen från Stockholm, AFC United. Senast fick laget 1-1 hemma mot Varberg. En fin kämpainsats mot en tung motståndare. Men till skillnad från Frej tycker jag inte Utsikten har ett speciellt vasst eget spel att förlita sig på. De spelar mer eller mindre bara på motståndarnas misstag och det blir svårt i längden, när kvalitet inte finns för att straffa de bättre lagen. Nej, Utsikten är jag nästan säker på för respass när vi summerar året. Laget har dessutom ett par avbräck inför matchen. Anders Mogren, Johannes Tisell och Alexander Angelin är borta. För någon vecka sedan hoppade även rutinerade Jonas Bjurström, 36, som bland annat representerat IFK Norrköping, Trelleborg och danska Esbjerg, av sin elitkarriär för att satsa på ett civilt jobb.

Startelvan mot Varberg: Axel Wibrån - Peter Nilsson, Robin Jonsson, Daniel Forsell, Mirza Mujcic - Niklas Olsson, David Johansson, Niklas Tidstrand, Daniel Tidstrand, Jonas Hellgren - Joakim Edström

SPELTIPS
Nu när Frej vet hur det är att göra mål framåt så tror jag som sagt att de kan mobilisera krafterna för att ta en ny trepoängare. Hemma på Vikingavallen är de spelmässigt trygga och Utsikten har haft det väldigt svårt på resande fot än så länge. Spelar raka ettan till 1,80 hos Ladbrokes (3/5 units).

Vad tror ni om nykomlingsmötet?

@lellesandahl på twitter


  IK Frej - Utsikten
Spela på Speltips IK Frej - Utsikten
LelleSandahl - 5 Maj 2015 - 14:32
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.

Insättningsbonusar

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+
  Rekatochklart Speltips Odds
03:30  Spurs - Timberwolves
Basket - NBA - 2 (1h)
2.00
04:05  Suns - Trail Blazers
Basket - NBA - 2
1.83
14:00  Krajinovic - Berankis
Tennis - ATP Moskva - Berankis
2.75
14:00  Schwartzman - Escobedo
Tennis - ATP Antwerpen - Esc hcp +4,5 games
1.91
18:00  Dimitrov - Janowicz
Tennis - ATP Stockholm - Janowicz
3.60
19:00  Örebro - Halmstad
Fotboll - Allsvenskan - 1
1.74
15:00  Benevento - Fiorentina
Fotboll - Serie A - 2
1.65

Erbjudanden & Kampanjer

Regler & villkor tillämpas för startbonusar. Spela ansvarsfullt. 18+

Senaste Bloggar

Skador & Avstängningar

bet365 Livestreaming