Speltips

Speltips FC Barcelona - Bayern München

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-06 20:45 Spela här

Speltips FC Barcelona - Bayern München
Land: Spanien Liga: Champions League
Odds: 1.85 Speltips: Ö2,5 mål
2015-05-06 20:45 FC Barcelona - Bayern München Ö2,5 mål 1.85 Polsater

Lirar över 2,5 i FC Barcelona - Bayern München i onsdagens semifinal.

När överspelet nu studsat upp till över 1.85 igen tycker jag det känns bra.

Barcelona har en helt skadefri trupp. Blir förmodligen följande elva:

Stegen
Alves, Pique, Mascherano, Alba
Iniesta, Busquets, Rakitic
Messi, Suarez, Neymar

Desto mer trassel hos Bayern. Robben, deras i mina ögon bäste offensivs spelare är out resten av säsongen. Ribery är förmodligen out. Alaba också out. Tänkbart lag:

Neuer
Benatia, Boateng, Rafinha
Lahm, Alonso, Tiago, Bernat
Götze, Müller
Lewandowski


Som jag skrivit en del gånger inför förstamatcher i CL-slutspelet: normalt sett är undern i första matchen gångbar då båda lagen är nöjda med hållna nollor. I returen brukar det kunna bli mer crazy. Men den här matchen, med de här lagen... luktar mål. Trots att Bayern saknar ett par offensiva key players har man definitivt kapacitet att göra mål på Barcelona. I den andra änden av planen, hur bekväma är tyskarna med att ägna en så stor del av matchen åt försvarsspel, som de garanterat kommer få göra?

Tror man inte ska ägna så mycket tankar åt matcherna mellan lagen säsongen 2012/2013, då Bayern vann med 4-0 hemma och 3-0 borta. I returmatchen ställde Barcelona exempelvis upp med en offensiv trio bestående av Villa, Fábregas och Pedro. Lite annat läge nu. Trion framåt levererar i stort sett hela tiden och såväl Neymar, Suarez och Messi känns väldigt formstarka. Laget har 15-1-0 på sina 16 senaste, vilket är sjukt imponerande såklart.

Samtidigt är jag inte helt imponerad av Barcelonas försvarsspel. Har visserligen släppt in relativt lite mål och hållit nollan en hel del gånger. Men när de möter riktigt bra lag - då släpper de ofta in mål, som i 4 av de senaste 5 i CL exempelvis. Som mot Sevilla, Villareal, Atletico Madrid, Real Madrid i ligan. Trots Bayerns skadebekymmer behöver spelarna som ersätter knappast någon förklaring - klart som fan de är kapabla att göra mål på Nou Camp.

Barcelona lär såklart vilja ha med sig ett så bra resultat som möjligt till returen i Tyskland. En hållen nolla är såklart bra, men tar man ledningen med 1-0 är det knappast så att man kommer slå av på takten heller.

Två bra lag kan ofta slå ut varandra och skapa en tillknäppt match. Men har svårt att se något av lagen klara av att stänga igen butiken helt och parkera en buss i något matchskede egentligen.

Vi såg igår vilken fart Juventus kom ut med och Real var inte sena att svara. Tror det kan bli något liknande spelmässigt här.

Ser stora möjligheter för båda lagen att göra mål här och vi kommer förmodligen ha något lag som anfaller friskt i varje givet skede i matchen - mot ett motståndarlag som är vassa i omställningarna.

Med tanke på hur mycket oddset droppat på Barcelona inför den här matchen ser jag mer värde i överspelet här.

Heja mål.

@nokkan21

Polsater - 05 Maj, 2015, 23:33

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!