Speltips

Speltips Melbourne Victory - Melbourne City

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-08 11:30 Spela här

Speltips Melbourne Victory - Melbourne City
Land: Australien Liga: A-League
Odds: 2.75 Speltips: Melbourne City Ö 1.5
2015-05-08 11:30 Melbourne Victory - Melbourne City Melbourne City Ö 1.5 2.75 master

Det har äntligen blivit dags för den första semifinalen i slutspelet. Och det är inte vilken semifinal som helst. Det är det största derbyt det handlar om. Melbourne Victory mot Melbourne City. Victory har hemmafavören men matchen spelas i samma stad vilket inte gör det till en jättefördel. Victory har vilat i några veckor nu med tanke på att de gick direkt vidare till semifinal, medan City var tvungna att spela kvartsfinal mot Wellington. Där gick de segrande ur striden med 0-2 efter en grymt bra genomförd match. Och nu väntar ett tufft derby som har sett olika ut varje gång, vilket gör det hela svårt att förutspå hur det kommer att se ut denna gång. Men man har vissa tankar...

Victory avslutade säsongen ganska bra, dock har det varit ganska tama lag som man ställs emot. CCM och Brisbane två gånger om, dessutom en gång mot Brisbane som ställde upp med ett väldigt ungt lag. Inte mycket att hänga i julgranen, men spelet har sett trots allt bra ut. Nu har man fått väldigt många vilodagar, och frågan är om det är positivt eller negativt. Man har kunnat ladda för denna match i evigheter, men samtidigt har man inte spelat match på länge, medan City spelade match för bara knappt en vecka sedan. Fördel för? Svårt att avgöra.

Victory har ett ganska skadefritt lag, backen Geria är tillbaka från skada och ifall han är 100 % till imorgon, så kommer han att ta platsen till höger i backlinjen. Annars är det bara en spelare som saknas, och det är inte vem som helst, utan Nathan Coe, som är självskriven i startelvan då han är lagets första målvakt. Definitivt ett tungt avbräck, då ynglingen Thomas är inte helt prövad på denna nivå. Han har ersatt Coe på ett godkänt sätt, men samtidigt har man mött betydligt sämre lag som knappt haft något att komma med i offensiv väg.

Melbourne City avslutade säsongen mindre bra med två raka bortaförluster mot grymma Perth Glory och Adelaide. 3-1 och 4-1. Mot Adelaide blev det en ganska klar överkörning, men mot Glory visade laget upp ett fantastiskt fint spel och borde ha avgjort redan i första halvlek. Dock visade man ingen effektivitet och det straffades till slut då Retre ådrog sig ett rött kort i början av andra halvlek. Laget imponerade dock väldigt mycket i kvartsfinalen mot Wellington där man sågs som underdogs. Man hade full kontroll på matchen och vann fullt rättvist med siffrorna 0-2. Det mot ett Wellington som gjort en väldigt bra säsong och som bland annat gett stora problem för större lag däribland Melbourne Victory.

Avbräcken i City har ljusnat med tiden. Till denna match återfår man yttern Dugandzic som saknats i ett par veckor. Tuff konkurrens dock och är inte helt given i startelvan. Viktige backen Jaliens är tillbaka från avstängning, vilket betyder oerhört mycket för laget, trots att man överraskande nog, lyckades hålla nollan senast. Jaliens lär ta platsen till vänster i backlinjen.

Annars har man en ganska lång skadelista sedan tidigare, men det är ingen mer än Duff som skulle ta en given plats i laget. Han har varit borta i några månader nu.

Ja, då frågar man sig, hur kommer det här att gå till? Semifinal. Viktig match. Avvaktande? Tempofattigt? Defensivt spel? Hur man än vänder och vrider på det här, kan man inte undkomma från att det handlar om ett stekhett derby. Där båda lagen vill visa att man är bäst i stan. Och då tror jag verkligen inte att man väljer att spela fegt. Så har det inte sett ut i tidigare möten lagen emellan, och så kommer det förhoppningsvis inte att se ut i denna match.

Hur har det då sett ut lagen emellan?
Lagen har möts tre gånger denna säsong.
Först blev det en fantastiskt härlig match då Victory vann med siffrorna 5-2, det efter att City hade tagit ledningen två gånger om.
Sedan blev det en knapp City-seger när Victory var och ''gästade''. 1-0 i 90+ på hörna. En underhållande tillställning som borde ha innehållit betydligt fler mål, men där båda lagen överraskande nog visade upp en ineffektivitet som man inte van vid att se.
Och sedan när det återigen var dags för Victory att ta emot City, så blev det en klar 3-0-seger. Och då var det endast City som missade chanser gång på gång, medan Victory spelade bra och var effektiva när man väl kom fram till målchans.

Nu snackas det mycket om hur favoriterna Victory är pressade inför mötet. De har höjts till skyarna och ses som det bästa laget. Medan... City som har blandat och gett under säsongen har ingenting att förlora. De har trots allt gjort en bra säsong - redan.
Och där får det faktiskt bli en klar fördel för City. Man är oftast som bäst när man är underdogs och inte har någonting att förlora. Men samtidigt är det ett väldigt bra lag på andra sidan som inte kommer att ge sig så enkelt. Även fast City lyckats mäkta med två mål, är segern verkligen inte klar, då detta Victory är kapabla till att göra dubbelt så fler. Så det är trots allt livsfarligt att spela emot Victory, därav låter jag att bli. För deras högstanivå är som nämnt, ligans absolut bästa.

Något som är väldigt intressant inför matchen som jag har fått syn på under mötena lagen emellan.
City har gjort tre mål mot Victory denna säsong. Allihopa har kommit på nick. Där ligger en klar fördel City. För de är jävligt starka på fasta situationer, till skillnad från Victory som man kan se som deras akilles häl. Och något annat som jag har nämnt. Förstemålvakten Coe är som sagt borta från spel. Thomas är oprövad och definitivt inte lika bra som Coe. Inte heller lika bra samspelt med backlinjen, vilket kan leda till massa missförstånd på fasta situationer etc. Och sedan att Victorys försvarsspel varit lagets svaghet denna säsong är en annan femma. Som även den talar för att City kan ställa till med enorma problem. Men då gäller det också att visa effektivitet. Som i sin tur är Citys svaghet. Man har massvis med duktiga offensiva spelare, det är ett offensivt ställt lag som är bollskickligt. Men samtidigt har man ofantligt svårt att göra mål. Visar man bara lite effektivitet tror jag att man kan mäkta med minst två mål. Helt klart. Fasta situationer, men även i själva spelet, där man har kvalité för att spela bort Victorys försvar.

Jag tar dock inte något från Victory, som mycket väl kan vinna denna match. Och det bör dem göra hur man än vänder och vrider. Men då tror jag att dom måste göra minst två mål för en eventuell förlängning, annars ska nog tre mål framåt räcka väl.

Hursomhelst lär det bli en väldigt underhållande tillställning, å må bästa lag vinna!

Mitt spel: Melbourne City Över 1.5 mål @ 2.75 (5/10 u)

Sidospel
Erik Paartalu @ 6.00 (stark huvudspelare, gjorde det avgörande målet när man besegrade Victory med 1-0)
Chapman @ 13.00 (stark huvudspelare, kommer finnas där framme på fasta situationer)
Kisnorbo @ 13.00 (stark huvudspelare, kommer finnas där framme på fasta situationer)
Slutresultat: 2-2 @ 13.00
(1/10 u på varje sidospel)

Twitter @ EdinMadrid
http://www.spreadsheet.se/aussiemaster

Lycka till vid eventuell rygg!

Med vänliga hälsningar, Master

master - 07 Maj, 2015, 15:39

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Lindholm - 2015-05-08 10:23:18

Såg Citys match mot Wellington & kan inte tänka mig ngt annat än att Victory vinner detta lätt. Trots min respekt för masters rekar kan jag inte rygga här, jag valde Victory göra mpl i båda hl @2,6.

jardel9 - 2015-05-08 09:19:14

Spelar på raka ettan här.
City kommer inte att göra över 1,5.