Calgary Flames - Anaheim Ducks

Goalies: Ramo (probable) vs Andersen (probable)

Game 4 i matchserien mellan Calgary Flames och Anaheim Ducks där Flames reducerade serien senast efter att stått för en fantastisk vändning i slutet av tredje perioden.

Anaheim Ducks som imponerat under hela slutspelet hittills förlorade sin första match efter att tappat en 2-1 och 3-2 ledning sent i tredje perioden. Detta efter att Flames inlett matchen bäst då man gjorde 1-0 tidigt genom B.Bollig efter en turnover i neutral zon. Ducks kom dock tillbaka starkt och kvitterade strax därefter och man tog även ledningen efter att Corey Perry gjort sitt sjätte mål för slutspelet. Efter att Colborne kvitterat SH efter en Ducksspelare tappat balansen i PP hade Flames bra tyck, men då M.Beleskey återigen gav Ducks ledningen några minuter senare såg det ut som att Ducks skulle gå mot en 3-0 ledning i serien. Flames gjorde en väldigt bra push i tredje perioden och hade även 1 puck inne till 3-3 men domaren gjorde ett horribelt domslut och dömde bort målet utan en bra förklaring. Flames kvitterade med utplockad målvakt med 20 sekunder kvar av matchen och Mikael Backlund avgjorde för Flames under OT.

Genom detta reducerade Flames denna matchserie till 2-1 vilket var oerhört viktigt för att hålla liv i matchserien. Tycker dock Flames begår för många små misstag, där speciellt man man spelet mot Ducks offensiva spelare går väldigt dåligt vilket gör att Duckssspelarna ofta får väldigt bra lägen från bra positioner.

I natt spelar man återigen hemma och det är på nytt måstematch då Ducks hemma i Honda Center varit en omöjlig för Flames de senaste 10 åren. Har dock svårt att se Flames klara Ducks då nytt med de misstag man gör i försvarsspelet och det kommer krävas på nytt att offensiven levererar och att man gör över 2,5 mål mot en Andersen som varit helt fenomenal under detta slutspel.

Jag tror inte Flames kommer klara detta och kommer därför spela
(För er som inte tänker Ducks här kan jag rekommendera att spela Flames Ö2.5 mål före Flames ML då jag tror det kommer krävas 3 mål för Flames för vinst, men tror som sagt man inte lycaks med detta.)