Speltips

Speltips Vålerenga-Stabaek

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-09 20:00 Spela här

Speltips Vålerenga-Stabaek
Land: Norge Liga: Tippeligan
Odds: 2,15 bland Speltips: X2 m.m
2015-05-09 20:00 Vålerenga-Stabaek X2 m.m 2,15 bland rekarconny

Vad vore en helg och en Lördag utan tips ifrån vårat grannland i väst Norge där jag siktat in mig på två matcher denna lördag. Inga direkta säkra utan mera som värdespel som har god chans att gå in första matchen jag rekar är ifrån Tippeligan och mötet mellan Vålerenga-Stabaek.

Men först vill jag bara vädra förrra helgens rekar på söndag där jag hade 3 tips inför där två av dessa satt. Första mötet den söndagen var mellan Start-Tromsö som jag trodde på en hemmaseger vilket även blev fallet och man vann tämligen enkelt med 3-1 mot nykomlingen Tromsö. Andra matchen var mellan Lilleström och Vålerenga där mötet slutade 1-1 Vålerenga ledde men det jag vill ta upp är straffen som Lilleström fick vilken var fruktansvärt billig har sett den några gånger nu och anser han är först på bollen och inga dubbar först in utan vristen i sin glidtackling Lilleström spelaren försöker undvika och hoppar och bli lite träffad och faller och det blir straff tränaren Rekdal var fly förbannad över detta och där rök mitt spel eftersom jag trodde på borta seger. Men lilleström ska man ärligt säga var det bättre laget och förtjänade egentligen samtliga tre poäng i det mötet. Sista reken förra gången var mellan Odd och Rosenborg där hemmalaget var det mycket bättre laget och förtjänade även dom samtliga tre poäng bra för mitt spel dock att Rosenborg gick in till 2,3 gånger pengarna. Här var det tre straff situationer och den första hade Rosenborg en bit in i matchen där jag anser att det bör vara solklar straff men domaren fria. Men man skulle få sin straff en bit in i matchen efter en fasthållning och domaren visar klart och tydligt att det är fjärde gången Odd spelarna håller fast och straff är ett faktum och resulterade i mål. I slutet av matchen får även Odd en straff där jag en en gång tycker det är en billig straff för man är först på bollen utan dobbar så anser han bör fria där men som tur är för mitt spel så missar dom straffen. Känns bara som jag klagar på den förra omgången av norsk bollen men ska hylla en domare Hobber Nilsen som dömnde mötet mellan Haugesund och Sandefjord där han ger Sandefjord spelaren ett gult kort för filmning när han så tydligt söker straff ohan får en liten hand på axeln och faller och domaren gör helt rätt här blir bara tydligare och tydligare ju mer man ser situationen.
Men nu över till dagens match var tvungen att skriva av mig lite

Detta sena kvälls möte som spelas ikväll klockan 20:00 smäller det då jag tror att Stabaek har goda möjligheter emot Vålerenga. Har skrivit mycket gott om Vålerenga tidigare i år och tippat på dom men inför detta mötet så går jag emot dom då jag anser att dom har gått ner sig lite nu på slutet. Man ligger trea i ligan efter 3 vinster 2 oavgjorda och 1 förlust vinsterna har tagits i omgång 1,3 och 4:de omgången mot Godset,Haugesund och start där man i den sista matchen inte förtjänade vinsten enligt mig. Man kryssde mot Sarpsborg borta i andra omgången och nu senast emot Lilleström då som man inte alls förtjänade enligt mitt tycke. Förlusten blev i senaste hemma matchen emot ett Aalesund som inte alls börjat bra så jag tycker Vålerengas form pekar rejält nedåt och imponera inte alls på mig.

Däremot Dagens motståndare som vi hittar på en andra plats i ligan efter 4 vinster 1 oavgjord och 1 förlust. Det som har imponerat på mig är att man på 6 omgångar bara släppt in 3 mål stabila bakåt. Man började säsongen svagt med att Kryssa hemma mot Haugesund men man var där det sämre laget och förtjänade inte poängen där det blev 1-1 efter sent kvitteringsmål av Haugesund omgång 2 sedan förlorade man med 2-0 mot ett topptippat Odd där man var bra med fram till den 62 match minuten då man åker på ett rött kort och odd kan då göra 1-0 på straffen dubbelt bakslag för Stabaek sen i 75 gjorde man självmål. men som ni nu själva har räknat ut så har man nu då alltså fyra raka vinster och hållt nollan i samtliga matcher över 360 minuter ett imponerande facit visst har man nu de två senaste matcherna mött nykomlingarna iform av Tromsö borta och Mjondalen hemma 0-2 respektive 1-0. Men Mjondalen har ju spelat bra fotboll i år bland annat 2-2 mot Odd. Men man ska veta att man även nollade Viking på hemmaplan med 1-0 och det är starkt viking har en bra offensiv. Och sen har man även Nollat Lilleström 0-2 borta ett Lilleström som Vålerenga hade problem med senast. Som ni ser har laget enbart släppt in 1 enda mål med lika många man på banan på dessa 6 inledande möterna.

Visst ifjol förlorade man båda möterna lagen emellan men då hade man mycket nytt i truppen efter det ekonomiska problemet man hade som man börjat ordnat upp och laget har blivit mer som ett lag hemma förlorade man med 0-3 och i detta mötet blev det 3-2. Men man har redan mött varandra i år i en träningsmatch där det slutade 0-0 så bakåt är man ruskigt stabila i år och får vi då 2,15 på X2 då tackar jag och bockar spelar 3/5 units med tanke på historiken att man brukar ha svårt att vinna borta mot Vålerenga

Men sidospel testar jag
DNB 2 Till 3,4 3/5
Rak 2 Till 4,5 1/5

Bra kvälls match där jag hoppas på en borta seger stabilt försvarspel och vassa omställningar ger oss en 0-2 vinst ikväll.

Rygga på fri vilja.

rekarconny - 09 Maj, 2015, 10:45

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!