OBS!!! Matchstart 15:00.

Vi är inne i den 30:onde omgången i turkiska ligan där det är väldigt tajt i toppen.
Förutom att Galatasaray, Besiktas och Fenerbahce jagar ligatiteln så jagar två andra lag direktspel i Europa.

Bursaspor ligger 1 poäng bakom Istanbul Basaksehir och har idag möjligheten att pressa Basaksehir ännu mer som spelar borta senare ikväll(18:00) mot Balikesirspor och inte är i bra form.

Bursaspor är Turkiets femte(fjärde enligt mig) största klubb och har imponerat på alla den här säsongen. Tränaren kanske är något bekant för er, Senol Günes. Mannen som coachade det turkiska landslaget under VM 2002. Han har lyckats att ta fram nya produkter som kommit med i landslaget och blivit efterfrågad av större klubbar. Han har även fått bortglömda spelare i god form och gav dom en ny tändning.

Bursaspor förlorade senast på bortaplan mot Kasimpasa med 5-3 men spelade trots det en mycket underhållande fotboll. Sen är sanningen också att dom är ett dåligt bortalag.

På hemmaplan kan vi dock se ett helt annat lag! Där har man 12 raka matcher utan förluster. 8 vinster och 4 oavgjorda matcher. Hemma matcherna brukar bjuda på många mål. Alla 8 vinsterna på hemmaplan slutade med över 2,5 mål och 6 av dom med över 3,5 mål.

Klubbens hetaste spelare just nu är anfallaren Fernandao som med sina 22 mål ligger delad etta och jagas av bland annat Galatasaray och Fenerbahce. Jag är säker på att han gör mål idag också.

Om bortalaget Karabükspor finns det faktiskt inte så mycket att säga om. Det är mest synd om Karabükspor som är ligans sämsta bortalag.

På 8 bortamatcher har Karabükspor lyckats få ihop 2 poäng och ligger för tillfället på 16:onde plats vilket innebär nedflyttning. Klubben har lovat sina spelare det ena och det andra samt bytt flera tränare den här säsongen. Vilket visar hur desperata klubben är.

Kul fakta:
Samuel Holmén spelar i Bursaspor
Oddsen på över 2,5 ligger på 1,58
Bursaspor har gjort flest mål i ligan(59!)

Oddsen skulle om ni frågar mig ligga nere på 1,45-1,50 på raka ettan men på grund av ett par skador(ej någon nyckelspelare) så ligger oddsen på fina 1,75.

Bursaspor spelas till 1,75.

Ciao!



EDITERAD 2015-05-09 10.50:58

This is the stats tab
This is the post tip