Speltips IFK Kalmar-Bollstanäs

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-05-09 15:00
Land: Sverige
Liga: Elitettan
Odds: 1.72
Speltips: 1
Spela på Speltips IFK Kalmar-Bollstanäs
Börja spela här
Spela på 1
Lördag igen och bland alla slutomgångar runt om i Europa väljer jag att se över min egen bakgård och hitta stort spelvärde i Elitettan för damer.

IFK Kalmar har på ett oerhört intressant sätt byggt upp sin organisation från att vara ett jojolag mellan ettan och tvåan till att nu, på kort tid, blivit ett hårdsatsande elitlag. Alla förutsättningar för att etablera sig i eliten finns där nu, träningsupplägg, sportchefsroll, organisation, matchuppladdningar etc etc.

Spelmässigt har laget stått för idel bra insatser under försäsong och serieinledning. Enda plumpen i protokollet där prestationen inte var 100% var paradoxalt nog mot Östersund senast hemma där man ändå mirakulöst kom tillbaka och lyckades hämta upp 0-3 till 3-3, ett styrkebesked i sig.

Varför är jag då nu så övertygad om att det lossnar för laget? Jo, för om vi synar IFK Kalmars inledande fyra matcher så är tre av dem mot tre av fyra seriefavoriter. Internt hade laget en målsättning på fyra poäng från de matcherna och utifrån sett är det i ärlighetens namn ingen som har krävt mer av laget poängmässigt. Nu spelar man för första gången i år en match som både spelare själva och vi utifrån, anser att de borde vinna. Bollstanäs är ett lag som kommer få det oerhört tufft att klara sig kvar och jämför bortalagets en poäng och 0-8 i målskillnad mot medelmåttigt motstånd (enda undantaget det mållösa derbyt mot Djurgården där målvakten Pernilla Ebberyd imponerade stort) med IFK Kalmars två poäng med 5-7 i målskillnad mot svintufft motstånd. Där tror jag vi hittar klasskillnaden mellan de båda lagen. IFK Kalmar är ett lag för den övre halvan av Elitettan i år. Bollstanäs är ett lag för botten eller kanske till och med divisionen under.

”Det finns inga lätta matcher men det här är en match där vi känner att vi ska ta den första segern” säger den sympatiske och långt ifrån kaxiga IFK Kalmar-tränaren. Han har god koll på samtliga motståndare och har scoutat laget väl, mycket tack vare det nya kravet i elitettan på att alla matcher ska spelas in och delas. Att då inte spara på orden utan säga att de ”ska” vinna är tydliga tecken om att även han är förvissad om den klasskillnad som bör råda idag ute på Gröndal.

Ni kan se matchen direktsänd på www.barometern.se om ni vill. Men jag tror inte det kommer behövas. Jag tror inte det blir speciellt mycket spänning utan detta känns väldigt komfortabelt hörni.

Bjudodds från svenskaspel med 1.72 jämfört med Nordicbet som bjuder 1.55.

Lycka till lads!
Twitter:@RalleArvid
Spela på IFK Kalmar-Bollstanäs hos Svenska Spel
RalleArvid - 9 Maj 2015 - 11:16
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Luvan14 - 2015-05-09 11:38

Tackar!

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: