Och det beror först och främst att på de gånger jag slökollat bitvis på Atalanta på senare tid (i brist på annat) så har det skapats en hel del målchanser. Båda framåt och bakåt.
Med resultat som dessa (och då vill jag hävda att det kunde ha varit större siffror).

Roma v Atalanta 1-1
Atalanta v Sassuolo 2-1

Småtrevligt för en utomstående, helt klart.

Men visst, nu må man ha bäste målskytten avsängd, Germán Denis.
Nu är han dock ingen herre som stått för 15-20 strutar den här säsongen, utan står och stampar på åtta. Och då är hälften straffar. Står dessutom för väldigt få assister. Så det är inget man helt står och faller med.
I andra änden är det mer trassel, för där saknas den sista utposten Marco Sportiello.
Målvakt med ett annat ord, och har stått 34 matcher så här långt. Av 34 matcher. 3060 minuter.
Nu ställer man farbrorn Vlada Avramov mellan stolparna i stället, och det är inte varje dag han vaktar målet i tävlingssammanhang.
Så jag undrar om inte det tar ut det andra, gällande det här överspelet.
För som synes på resultaten ovan så har man släppt in en del mål med ettan där bak. Och det finns så klart en anledning till att han haft ett bergfast förtroende trots bottenplacering i ligan. Alternativet är mycket sämre.

Hur det gick i höstas här?
Jodå. Efter 45 minuter så ledde Palermo med 3-1. Och när domare Daniele Orsato blåste av för matchen så hade vi 3-3 på tavlan.
Jag är nöjd med bara tre mål den här gången.