Speltips

Speltips Elfsborg - MFF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-11 19:00 Spela här

Speltips Elfsborg - MFF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.73 Speltips: MFF +0.25
2015-05-11 19:00 Elfsborg - MFF MFF +0.25 1.73 Polsater

MFF +0.25 spelar jag i måndagens allsvenska toppmatch. Finns till 1.73 på SBobet. Man kan även hitta samma spel på bet365 under asian-fliken och då ta 0.0,+0,5 - alltså +0.25 på MFF.

Spelet innebär halv vinst på kryss, full vinst på MFF-seger. Förlust om Elfsborg vinner.

Tvåan mot trean i tabellen, segraren tar över serieledningen.

2 Malmö FF 7 5 2 0 17-7 17
3 Elfsborg 7 5 1 1 13-6 16

Elfsborg är visserligen något av en maskin på hemmaplan, det känner alla till. Trivs oerhört bra på konstgräset i Borås. Men för mig är det oerhört frestande att backa upp Malmö i alla lägen där de inte är favoriter. För MFF är ett lag som är väldigt stabilt. Försvaret är bra, framåt finns det gott om spelare som kan avgöra. Det senaste året har hela truppen fått välbehövlig rutin i Europa-spelet och har därmed en hårdhet som gör att man klarar av och trivs mycket bra i den här typen av svåra bortamatcher.

Bra truppsituation hos di Blåe:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Andreas Vindheim, Rasmus Bengtsson, Anton Tinnerholm, Filip Helander, Erik Johansson.

Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Erik Andersson, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Pawel Cibicki, Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Tobias Sana

Molins är inte redo för spel än, Mehmeti och Kroon är marginalspelare. I övrigt är det full trupp som gäller. Efter en intensiv period förra veckan har MFF inte spelat sedan derbyt mot Helsingborg, där man för övrigt körde över sin lokalrival. Nästa match är mot Kalmar nästa helg - så det behövs ingen rotation som varit fallet tidigare. 3 eller 4-backslinje får vi se, helt klart är att det är en fin elva som kommer till spel.

Elfsborg har full trupp:

Kevin Stuhr Ellegaard, Abbas Hassan
Andreas Klarström, Jesper Manns, Sebastian Holmén, Anton Lans, Anders Svensson, Adam Lundqvist, Arber Zeneli, Anton Andreasson, Marcus Rohdén, Henning Hauger, Simon Lundevall, Viktor Götesson, Viktor Claesson, Viktor Prodell, Lasse Nilsson, Per Frick

Elfsborg har öppnat väldigt bra och är som sagt riktigt bra hemma, det har man varit ända sedan Borås Arena byggdes. Men för mig är MFF något snäpp bättre. Något mer stabilt försvar, något vassare målskyttar. Två år i rad har skåningarna åkt hem med segern i det här mötet, jag tror man har relativt goda chanser att göra det igen. Har hursomhelst svårt att se MFF förlora, trots att vi snackar årets kanske svåraste bortamatch (i allsvenskan i alla fall).

Tror att matchbilden kan komma att passa MFF rätt bra. För en gångs skull lär de offensiva spelarna ha relativt gott om ytor att operera på, då jag antar att Elfsborg tar kommandot i spelet.

MFF är alltjämt obesegrade, någon gång kommer förlusten såklart komma, men jag tror det dröjer till en mindre glamourös bortamatch (det var rätt nära mot Falkenberg). En toppmatch av den här karaktären är en rejäl utmaning som garanterat innebär ett MFF-lag som är på tå.

Framåt Malmö!

@nokkan21

Polsater - 10 Maj, 2015, 20:34

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!