Speltips

Speltips Sirius - GAIS

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-11 19:00 Spela här

Speltips Sirius - GAIS
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,91 Speltips: Under 2,5
2015-05-11 19:00 Sirius - GAIS Under 2,5 1,91 LelleSandahl

Ett överlag hemma mot ett underlag borta. Sirius tar emot Gais i ett relativt fint tungviktarmöte i Superettan. Flera bra spelare i båda lagen, där Sirius fått en bättre start, men där båda lagen kommer från förluster. Tror det blir mycket kamp i matchen och fokus på att stänga till från början och även ifall man tar ledningen.

Förra säsongen
Sirius - Gais 0-1
Gais - Sirius 1-0

SUPERETTAN
6. Sirius 6 2 3 1 11-7 4 9
11. GAIS 6 2 1 3 4-5 -1 7

Sirius hemma
3 2 1 0 8-3 5 7

Formen
F, O, V, O, V

Senaste match
Ljungskile - Sirius 4-3

Gais borta
3 1 0 2 1-2 -1 3

Formen
F, V, F, O, V

Senaste match
Värnamo - GAIS 1-0

Jämna fajter när lagen möttes ifjol. Hoppas på det igen i kväll när göteborgarna kommer till Studenternas IP. Sirius var med om rena vilda västern senast mot Ljungskile. Underläge 0-3 efter 12 (!!!) minuters spel. Sedan gör Kim Skoglund 1-3 bara två minuter senare och början på upphämtningen var inledd.
– Vi hamnade i chock över att släppa in så tidiga mål. Det tredje målet var frukten av de två första och jag är tveksam till om vi kommer att få uppleva något liknande under överskådlig framtid, säger coach Kim Bergstrand till UNT och fortsätter:
– Resten av matchen tycker jag att vi hade ett bra försvarsspel och det spel vi har efter deras 3–0-mål är bland det bästa vi presterat i år.
Helt sjuk match och när Ljungskile avgör i slutet är det ganska slumpartat. Ett mäktigt skott från distans i bortre stolpen och på returen kommer LSK-spelare och tacklar in segermålet. Snöpligt för Sirius som i veckan lär ha drillat försvarsspel. Läget i laget är att Ante Björkebaum tar plats på bänken och är redo för comeback efter två års frånvaro på grund av knäskada. Frej Ersa Engberg drog på sig en hjärnskakning i helgen och missar. Sedan tidigare saknas Ian Sirelius, Patrick Hopkins, Niklas Busch Thor, Ante Eriksson och Karl Larsson på grund av skador.
Därmed lär startelvan se närmast likadan ut som mot LSK. Bra elva men lite tunt på bänken.

Gais har öppnat rätt säsongen ganska tungt. Försvarsspelet är tämligen bra men det är framåt skon klämmer. Sist förlorade laget borta mot IFK Värnamo (1-0) och återigen har GAIS svårt att etablera något kreativt spel på offensiv planhalva. Patrik Ingelsten är givetvis ett ständigt hot men övriga offensiva kort har inte kommit till. Den här matchen lär GAIS inledda disciplinerat och försöka göra som Ljungskile gjorde. Straffa Sirius bakom backlinjen med snabba djupledsbollar. Tror dock att Sirius lärt sig en läxa från sist och att matchen kan bli mer av ett ställningskrig än hawaiispel. GAIS har ett rätt bra försvar med rutinerade pjäser som Richard Ekunde och Yussif Chibsah på mitten. Bryan Johansson är avstängd och David Björkeryd skadad. Det betyder att Petrit Zhubi och Johan Lundgren kommer in i truppen jämfört med senast. Nyförvärvet Pule Maraisane har landat i Göteborg men är ännu inte spelklar.


SPELTIPS
GAIS har gått under 2,5 i samtliga matcher på bortaplan. De har svårt att få fram laget, men är samtidigt ofta bra organiserade bakåt. Både GAIS och Sirius kommer från förluster. Sirius lär fokusera på att inte släppa in ett tidigt bakåt för att sedan ta över mer och mer. Det lag som tar ledningen tror jag kommer falla tillbaka och satsa på att stänga till, kontra till sig ett andra mål. Viktigt med tre poäng efter förluster senast. Samtidigt kan nog GAIS köpa ett kryss på bortaplan mot ett hemmastarkt Sirius.
Lång historia kort. Tycker under 2,5 mål lockar att testa till 1,91 hos William Hill (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 11 Maj, 2015, 13:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!