Speltips

Speltips Radnik Bijeljina - Sarajevo

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-13 17:00 Spela här

Speltips Radnik Bijeljina - Sarajevo
Land: Bosnien Liga: Premier Liga
Odds: 3.75 Speltips: X
2015-05-13 17:00 Radnik Bijeljina - Sarajevo X 3.75 master

Fyra omgångar kvar i Bosniska Premier Liga. Sarajevo är inte helt oväntat på 1:a plats. Dock är det bara en poäng ner till jagande Zeljeznicar på 2:a plats. Topplagen är inte så pass överlägsna att man ska med enkelhet kunna vinna resterande fyra matcher, jag tror helt enkelt att både Zeljeznicar och Sarajevo kommer tappa någon poäng innan säsongen är över och att små marginaler kommer att avgöra.

I Bosnien finns det en sak som är säker. Du kan knappt vara ett grymt bortalag, det är oerhört svårt i bortamatcher för vilket lag som helst, även om det handlar om topplag. Förvisso finns det två lag som gjort det bra borta. Självklart topp 2-lagen, Zeljeznicar 8-4-1 och Sarajevo 7-4-2. Inte illa, men sedan kan snegla bort mot målskillnaden. Vi kan se Sarajevos borta-målskillnad på 19-10. Det är ytterst sällan man går segrande ur striden med en komfortabel seger. Oftast handlar det om små marginaler och uddamålsvinster även fast man möter ett av dem sämre lagen i ligan. Så enkelt är det.

Sarajevo kommer till denna match med bra segerrad. Fyra raka segrar efter snöpliga 1-1 hemma mot Celik Zenica. Men hur har segrarna gått till? Samtliga uddamålsvinster, både hemma som borta. Vissa har satt riktigt hårt inne. I fyra av dessa fem matcher har anfallaren Leon Benko stått för ett mål. I tre av dessa har det bara varit han som gjort mål för sitt Sarajevo. Avgörande mål mot bl.a Zrinjski och Olimpic. Gjorde även målet i kryssmatchen mot Celik Zenica. Till denna match saknas Benko. Ett stort avbräck då det handlar om Sarajevos bästa målskytt som står på åtta mål. Åtta mål och det har spelats 26 matcher, ändå leder han interna skytteligan(spelat betydligt färre matcher än Velkoski och Puzigaca). Sarajevo har gjort flest mål i ligan, men oftast är det lite slumpmål här och var. Man har en duktig spelare i Velkoski som står på 8 fullträffar. Puzigaca på lika många, bra spelare på fasta. Men annars är det mittfältare och backar som står på 1-3 mål. Det jag vill komma fram till är att det är ont om riktiga målskyttar i detta Sarajevo. Ingen som kan avgöra det på egen hand, som en viss Benko gjort på sistone. Han är nu alltså avstängd här, och jag ser det som ett blytungt avbräck med tanke på att det är en väldigt tuff bortamatch.

Radnik Bijeljina ligger på en 10:e plats och lär hålla sig kvar i 1:a divisionen. Spelar en väldigt tight fotboll, som har varit nyckeln till deras ''lilla framgång''. Laget var ruskigt dåligt första halvan av säsongen men efter uppehållet har man hittat sitt riktiga spel. På senaste 10 matcher har det blivit endast en förlust, och det oturligt nog mot Gradacac som ligger sist, underskattning? Annars har man varit stabila hemma som borta. Tagit bland annat poäng borta mot tvåan Zeljeznicar och femman Borac Banja Luka. Hemma har man tagit poäng mot fyran Zrinjski och vunnit resten mot mittenlag om man bortser från matchen mot Gradacac. Detta Radnik har släppt in FEM mål på senaste TIO matcher, det är oerhört bra för ett mittenlag. Framåt är man dock svaga, förutom målkavalkaden mot Slavija där man vann med 0-4, är det bara i en match som man har gått över ett mål, efter uppehållet.
Det blir inte bättre nu när bästa målskytten Obradovic saknas. Därför har jag svårt att se hur Radnik ska vinna det här, Sarajevo är trots allt Sarajevo och har allt att spela för. Det är alltså defensiven som håller detta lag i styr med andra ord.

Inte nog med att Benko är avstängd har Sarajevo en hel del avbräck inför denna match. Puric, Baric, Alispahic och Duljevic är samtliga skadade och borta från spel. Även Radovac och Mihojevic är borta då dom är med U-19 landslaget. Radovac och Duljevic ser jag som riktigt bra spelare, båda har stått för ett antal mål för laget.

Nu är det som så att utbudet i matchen är lite trist då det inte finns mycket att välja mellan. Annars hade ett underspel varit ganska givet. Anledningen till varför jag inte vill spela på Sarajevo är för att det finns knappt något värde i låga 1,57 på bortaplan mot ett otroligt stabilt lag! Oddset på Sarajevo låg på 1,80 när det kom ut och hade oddset varit detsamma idag skulle jag kanske lirat på raka tvåan. Men nu finner jag inget värde alls tyvärr. Vad ska man då spela? 1X till 2,25? Nja, kryss kan det bli, men onödigt att ha med raka ettan när Radnik inte ens snittar ett mål/match och saknar bästa målskytten. Likaså med DnB Radnik till 3,75, känns lite onödigt. Man går plus endast vid Radnik seger som jag tycker är lite för långsökt. Istället är det mest spelvärda i denna match - KRYSSET till 3.75.

Detta är alltså något jag tycker är spelvärt sett till förutsättningarna och oddsen, inte något som är stensäkert. Sarajevo är klara favoriter här, men det gäller att hålla koll när bolagen tabbar sig lite grann i oddssättningen.

Gör lite ont att gå emot sitt älskade Sarajevo, men jag hoppas dem ordnar upp ligasegern i dom tre resterande matcherna!

Mitt spel: Radnik Bijeljina - Sarajevo X @ 3.75

Twitter @EdinMadrid

Med vänliga hälsningar, Master :)

master - 12 Maj, 2015, 20:23

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
master - 2015-05-12 21:49:43

Aston, hmm.. bra där. Helt klart spelvärt. Tror dock mer på 1-1, men visst är mållöst möjligt. Lycka till vid spel!

Aston - 2015-05-12 21:42:20

0-0 @ 9,00 med tanke på att båda lagen saknar sina bästa målskyttar