Dags för sjätte mötet mellan servekanonen John Isner och fenomenala grusspelaren Rafael Nadal. Som deras tidigare möte detta år tror jag det blir tiebreak även denna gång.

John Isner (208cm) har en av tourens bästa servar. Han servar oerhört hårt och välplacerat. Givetvis är inte serven lika effektiv på grus som på hardcourt men med tanke på hur välplacerad amerikanens serve är blir den ruskigt svår för motståndaren att returnera.

John Isner har spelat 10 matcher på grus under året och vunnit sju av dessa. Av dessa 10 matcher har det blivit tiebreak i 8 av dessa matcher(!!) Han mötte Rafael Nadal för några veckor sen i Casa Blanca och även då blev det tiebreak i matchen.

Fortsätter Isner serva lika bra som han gjort än så länge under 2015 kommer han blivit väldigt svårbruten. Igår spelade han emot Mayer och han förlorade endast 11 bollar i egen serve.
Jag tror inte Isner kommer lyckas bryta spanjorens serve. Han kommer mata med sin forehand på Isners backhand som är hans sämre slag och på så sätt vinna majoriteten av dessa bolldueller.
För Isners del gäller det att serva bra och döda bollarna med sin forehand som han slår ruggigt hårt med.

Dessa herrar har som tidigare nämnt spelat emot varandra 5 gånger tidigare. Det har blivit tiebreak i de tre senaste matcherna. De andra två matchernna har varit ett gem ifrån tiebreak då ett set slutat 7:5.


Jag tror Nadal som övriga spelare kommer ha problem att bryta Isner. Ska man kolla statistiskt har 80% av Isners matcher på grus gått till minst ett tiebreak, 8/10 matcher. Därför spelar jag att det blir tiebreak även i denna match till 1.61 med 4/10 units hos bet365 . Lycka till vid rygg.




EDITERAD 2015-05-14 01.11:32

This is the stats tab
This is the post tip