Ny här på R&K och idag är det dags att debutera med min första egna rek. Jag riktar blickarna, som så många andra idag mot Hockey-VM och vårt kära Tre Kronor som ska upp och tampas med de regerande världsmästarna Ryssland. Ett ungt men talangfullt Sverige med klara brister i defensiven möter ett Ryssland med enorma spetskvalitèer offensivt.

Vidare till statistiken så har Sverige spelat över 4.5 mål i 7 av 8 VM matcher så här långt. Det enda undantaget var i en relativt betydelselös match för Sveriges del där Schweizarna drog ner tempot och la all energi defensivt.

Ryssland då? Över 4.5 i 6 av 8 matcher hittills, undantagen kom mot Finland och Slovakien. Ett Finland som har turneringens kanske bästa defensiv och framförallt målvakt i Pekka Rinne. I matchen mot Slovakien skapade man chanser för att göra både 4 och 5 mål men man saknade flytet.

Totalt sett har dessa lag spelat över 4.5 mål i 13 av 16 VM matcher, vilket motsvarar 81%.

Ett Ryssland med offensiva världsstjärnor mot ett Sverige med en svajig defensiv kan väl bara sluta på ett sätt? MÅL! Sedan vet vi att det finns offensiv kraft i Sverige som bör räcka för att hitta nätet i alla fall en, och säkert fler gånger.

Spelet blir alltså ÖVER 4.5 mål till 1.56 2/5 units. Inget monsterodds direkt men "fegar" lite då jag vill starta min R&K karriär med + i kassan. För den som är lite mer chansartad så finns över 5.5 mål till 2.20 vilket helt klart kan gå in. (Oddsen är tagna ifrån Unibet )

4-2 känns som det mest troliga reslutatet, lycka till vid rygg!

/BettingJR

EDITERAD 2015-05-14 10.37:47

EDITERAD 2015-05-14 10.38:37

This is the stats tab
This is the post tip