Speltips Wolfsburg - Borussia Dortmund

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-05-16 15:30
Land: Tyskland
Liga: Bundesliga
Odds: 1.60
Tips: ö2,5 mål
1.60 är väl i lägsta laget, men tycker ändå det duger för ö2,5 i Wolfsburg vs Dortmund.


2. Wolfsburg 32 19 8 5 68:35 65
7. Dortmund 32 12 7 13 43:38 43

Näst sista matchen i ligan den här helgen. Dortmund ska försöka rädda sin skitsäsong genom att norpa en EL-plats medan Wolfsburg gör säsongens sista hemmamatch. Wolfsburg ligger tvåa och ska försöka hålla Mönchengladbach (2 poäng efter) bakom sig. Dessutom är man obesegrade hemma och vill såklart hålla nollan i förlustkolumnen intakt.

Tyskland är ju generellt en överspelsliga och Wolfsburg är ett av lagen det svänger allra mest om. Offensivt har vi lärt oss älska de Bruyne, Bas Dost, Perisic, Caligiuri m.fl. Defensivt är man hyfsade, men det är absolut inte omöjliga att göra mål på heller, åtminstone inte när motståndet är bra. Bra skadeläge då det i skrivande stund (torsdag kväll) verkar som att de viktiga korten är med.


Dortmund känner väl de flesta till också. Varit lite tajtare ett i år, men faktum är att gått ö2,5 betydligt oftare borta än hemma i år. Anledningen till det är att man allt som oftast släppt in mål när man spelat borta den här säsongen. Framåt vet vi att de är rätt vassa, i synnerhet nu när det viskas om att Marco Reus är aktuell för spel efter en kortare skadefrånvaro. Även vid sidan av honom finns ett par helt okej gubbar.

Tänkbara elvor:

Benaglio - Träsch, Naldo, Klose, Rodriguez - Guilavogui, Arnold - D. Caligiuri, De Bruyne, Schürrle - Dost
Trainer: Hecking

Langerak - Durm, Sokratis, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Gündogan - H. Mkhitaryan, Kagawa, Kampl - Aubameyang


Statistiskt har Wolfsburg gått ö2,5 i 20/32 matcher, på hemmaplan är siffran 11/16.
Dortmund har 16/32, varav 10/16 borta.

Jag tror det här kan bli rätt svängigt. Båda lagen har semi-mycket att spela för, vilket gör att jag tror att det blir lagom fokuserat, inte sådär 0-0-dött som det ibland kan bli så här sent på säsongen. Samtidigt är det inte titelstrid/nedflyttningsstrid och nerverna utanpå tröjan. Wolfsburg har i stort sett bara en växel - och det är full fart framåt. Kan Dortmund få kontra på Wolfsburgs bolltapp kan de definitivt straffa hemmalaget.

Jag minns en av de sista omgångarna i Bundesliga i fjol. På 9 matcher blev det 34 baljor. Varje match är såklart unik och att det var målrikt i fjol gör såklart inte att det måste bli det i år. Men det säger något om hur det brukar se ut när spelarna så att säga tackar fansen för året som gått med en sista hemmafest.

Det här kan bli en festlig tillställning att kolla på. Tror inte det kommer bli avslaget av något resultat, Wolfsburg lär garanterat köra i 90 plus tillägg.

1.60 är inte det roligaste oddset, men känns som att övern är klart trolig och då jag inte kan se det här bli en målfattig historia känns det trots allt som att det duger.

@nokkan21

EDITERAD 2015-05-15 23.32:58
Spela på Wolfsburg - Borussia Dortmund hos Unibet
Spela nu
Polsater - 15 Maj 2015 - 23:32
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: