Dags för final i Svenska Cupen där många nog väntat sig en jämn och oviss match efter att Örebro slagit ut både Malmö och Elfsborg på vägen hit.
Sen startade Allsvenskan och vart Örebros form tog vägen kan nog ingen egentligen svara på.

8 matcher är avklarade i årets Allsvenska, på dessa har Örebro tagit ofattbara 2 poäng och endast mäktat med 4 mål.
Av lagets 5 bortamatcher lyckades man göra ett mål i premiärmatchen mot Norrköping men sen har det gått tyngre. Man har efter den matchen spelat dessa bortamatcher;

Falkenberg 2-0
AIK 3-0
Kalmar 3-0
Häcken 2-0

Nu möter man ett ruskigt starkt IFK Göteborg som efter dessa 8 omgångar toppar ligan, ett Göteborg man hunnit med att förlora mot på hemmaplan med 2-0. Inte nog med det, matchen spelas dessutom i Göteborg!

En cupfinal är en cupfinal men kan inte på något sätt se Örebro göra match av detta. Det är ett ypperligt läge att gjuta in lite självförtroende i denna tabelljumbo men ett Göteborg i toppform på hemmaplan är inte rätt plats att börja vinna på.

Att Göteborg tar emot toppkonkurrenten AIK fyra dagar senare kan ses som ett minus men det är ändå en titelmatch vi pratar om så tror fokus ligger stenhårt på den här matchen. Skulle snarare tro att man vill avgöra detta så fort som möjligt och spara på krafterna till mötet med AIK.

SPELTIPS:

Mitt tips blir att IFK tar detta relativt enkelt så att vi får 2.30 på vinst med minst 2 mål är helt klart godkänt.
2/3-0?


ÖSK-truppen i söndagens cupfinal (19 spelare, en ska bort):
Oscar Jansson, Kalle Westdahl, Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Patrik Haginge, Ahmed Yasin, Ayanda Nkili, Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic, Kalle Holmberg, Logi Valgardsson, Marcus Pode, Daniel Nordmark, Michael Seaton, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah.
Dessutom finns Jacob Rinne och Christer Lipovac med till Göteborg.

IFK Göteborg (4-4-2): Alvbåge; Salomonsson, Rogne, Bjärsmyr, Aleesami; Ankersen, Eriksson, Svensson, Rieks; Vibe, Boman
Tränare: Jörgen Lennartsson

Örebro SK (4-4-2): Jansson; Björnqvist, Sigbjörnsson, Moberg, Valgardsson; Yasin, Gerzic, Åhman Persson, Holmberg; Pode, Gustavsson
Tränare: Alexander Axén

Avspark: Söndag 15:30
Arena: Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Martin Strömbergsson, Gävle
TV: SVT 1


EDITERAD 2015-05-17 13.05:18

This is the stats tab
This is the post tip