Speltips

Speltips IFK Göteborg - Örebro SK

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-17 15:30 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Örebro SK
Land: Sverige Liga: Svenska Cupen
Odds: 1,98 Speltips: Halvtid X2 (+0,5)
2015-05-17 15:30 IFK Göteborg - Örebro SK Halvtid X2 (+0,5) 1,98 LelleSandahl

Tottenham gjorde sitt till 1,80 och nu stundar den svenska cupfinalen på schemat. På pappret ska ju IFK Göteborg lyfta pokalen utan större problem när den allsvenska serieledaren tar emot jumbon Örebro SK. Och med hemmaplansfavör ska det mycket till om Blåvitt inte vinner i slutändan. Men, en final är en final, och jag tror att ÖSK kan höja sig och tvinga IFK att kämpa mer än vanligt.

Senaste möte
2015-04-08 Örebro - IFK Göteborg 0-2 (0-1)

ALLSVENSKAN
1. IFK Göteborg 8 6 1 1 12-4 8 19
16. Örebro SK 8 0 2 6 4-18 -14 2

IFK hemma
4 3 0 1 6-3 3 9

Formen
V, V, O, V, V

Senaste match
Kalmar - IFK Göteborg 0-2

Örebro borta
5 0 1 4 1-11 -10 1

Formen
F, F, O, F, F

Senaste match
Häcken - Örebro 2-0

Ja, det är inte mycket som talar för Örebro SK inför söndagens cupfinal. Sist i ligan utan en enda seger och tuffast möjliga motstånd på bortaplan i finalen. Hur ÖSK formerar laget återstår att se. I veckan har Alexander Axén testat olika varienter bland annat med Haginge som vänsterback och Daniel Gustavsson till vänster (ett sätt att stänga IFK:s högersida?). En annan varient är "DG" på topp med Pode.
- Vi tittar på lite olika varianter. På dagens träning på Ullevi hade vi ”DG” och Pode på topp och Nordin och ”RÅP” centralt på mittfältet. Vi får summera de båda träningarna och ska jag vara ärlig har jag ingen aning om hur laget blir. I slutändan är det ”Alecs” beslut. Han får känna efter och gå på magkänsla, säger ass tränare Axel Kjäll till na.se.
För en vecka sedan var ÖSK och spelade mot Häcken på Gamla Ullevi och förlorade med 2-0. Resultatet cementerade fast laget som jumbo i allsvenskan, och jag tror därför det kommer vara skönt för ÖSK att tänka på något annat. De kan gå in med inställningen att de inte har något att förlora. De är uträknade på förhand. En unik chans för klubben att spela till sig en Europaplats.

I IFK Göteborg är allt frid och fröjd. En skadefri trupp, serieledning, stark form och spel inför ett utsålt Gamla Ullevi.
– Det känns som om vi har en enorm harmoni i gänget för tillfället. Sedan vet vi att det kommer att bli tufft på Gamla Ullevi. I såna här matcher upphört alla lagar om position, form och statistik. ÖSK är oerhört mycket bättre än deras nuvarande placering i allsvenskan. Vi hade fullt upp med dem på Behrn Arena tidigare i vår och blev utsatta för ett enormt tryck i början av den andra halvleken, säger assisterande tränaren Magnus Edlund till klubbens hemsida.

IFK:s trupp: John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Heath Pearce, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Haitam Aleesami, Hjalmar Jonsson, Gustav Svensson, Sören Rieks, Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Martin Smedberg–Dalence, Thomas Mikkelsen, Tom Pettersson, Mikael Boman, Lasse Vibe, Gustav Engvall.

ÖSK-truppen i söndagens cupfinal (19 spelare, en ska bort): Oscar Jansson, Kalle Westdahl, Daniel Björnquist, Eidur Sigurbjörnsson, Erik Moberg, Patrik Haginge, Ahmed Yasin, Ayanda Nkili, Robert Åhman-Persson, Daniel Gustavsson, Nordin Gerzic, Kalle Holmberg, Logi Valgardsson, Marcus Pode, Daniel Nordmark, Michael Seaton, Sebastian Ring, Christoffer Wiktorsson, Sam Mensah.
Dessutom finns Jacob Rinne och Christer Lipovac med till Göteborg.

SPELTIPS
Allt talar för att IFK Göteborg vinner cupfinalen. Just därför tror jag att ÖSK är jävligt sugna på att motbevisa det svenska folket att de inte är ett så risigt lag som tabellen visar. På ren inspiration tror jag att de har kapacitet att hålla Blåvitt borta - i en halvlek. Bra odds hos bet365 på halvtidsspelet X2 (+0,5) vilket jag synar med 2/5 units.

Vad tror ni? Orkar ÖSK hålla matchen i liv fram till paus?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 17 Maj, 2015, 09:31

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!