Vi hade god lycka med X2 i paus mellan IFK Göteborg - Örebro. Hoppas på samma sak på Stadio Olimpico där Udinese är totalt uträknat enligt marknaden. Så jävla dåliga är de inte och 2,10 på att de inte ligger under i paus är bra i min bok.

Senaste möte
2015-01-06 Udinese - Roma 0-1 (0-1)

Serie A
3. Roma 35 17 13 5 49 27 22 64
16. Udinese 35 10 11 14 39 49 -10 41

Roma hemma
17 9 7 1 28 11 34

Formen
F, V, V, F, O

Senaste match
Milan - Roma 2-1

Udinese borta
17 4 6 7 13 21 18

Formen
F, V, F, V, O

Senaste match
Udinese - Sampdoria 1-4

Pressen ligger på Roma i kvällens match mot Udinese. Lazio klarade densamma när de slog Sampdoria på bortaplan i går. Det betyder att Roma behöver tre poäng för att sitta i förarsätet till att direktplatsen till CL som Lazio just nu sitter på. Om en vecka går Romderbyt som ser ut att kunna bli direkt avgörande för vilket Romlag som spelar CL i höst. Ett av lagen riskerar även att tappa platsen om Napoli går rent. Därför var det lika dåligt som överraskande att Roma torskade borta mot Milan senast, ett motstånd utan mer än hedern att spela för. Nu ställs man mot ett svårspelat Udinese. Stramaccioni har inte fått laget att fungera alls den här säsongen, och en placering just ovanför nedflyttning är inget annat än bedrövligt. Så dåligt lag har inte Udinese. Nu spelar de enbart för att rädda anseendet och ge fansen något som helst ljus. En snygg avslutning - speciellt efter 1-4 hemma mot Sampdoria sist - hade varit en fin gåva, och därför tror jag verkligen att Udinese ändå kommer göra sitt bästa, trots att kontraktet är säkrat. Med en stark avslutning skulle laget kunna ta sig upp på övre halvan. Med all press på Roma så finns det alltid en risk att det knyter sig om matchen inte börjar som de hoppas. Udinese är ett lurigt bortalag som aldrig är uträknat mot de större klubbarna. Fråga bara Lazio och Inter. Gervinho är heller inte med för Roma vilket är ett stort avbräck.

Preliminära startelvor (Gazzetta dello Sport)

Roma (4-3-3) De Sanctis - Torosidis, Manolas, Astori, Holebas - Pjanic, De Rossi, Nainggolan - Ibarbo, Totti, Ljajic

Saknas: Strootman, Maicon, Castan, Gervinho. Avstängd: Florenzi.

Udinese (4-3-1-2) Karnezis - Widmer, Danilo, Domizzi, Piris - Allan, Pinzi, Badu - Guilherme - Thereau, Perica

Saknas: Evangelista, Wague, Hallberg, Di Natale

SPELTIPS
Tror att Udine kan bromsa och få Roma frustrerade en bit in i matchen. Roma utan Gervinho har visat sig rätt idéfattigt många gånger den här säsongen och när vi får hela 2,10 för X2 (+0,5) i paus hos bet365 måste jag testa lyckan (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip