Speltips Falkenberg - Kalmar FF

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-05-19 19:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1.85
Tips: U2,5
Klipper ett underspel i Falkenberg - Kalmar FF. 1.85 tycker jag duger.

12. Falkenberg 8 2 2 4 9:13 8

13. Kalmar 8 2 1 5 6:9 7

Lag 12 mot lag 13 i en match som är rätt viktig för båda lagen. Kalmar måste börja plocka poäng och för Hasse Eklund är det ett laddat möte med klubben han fick blott en säsong i.

Bra skadeläge för Kalmar FF, som får tillbaka David Elm till den här fajten. Truppen:

1 Ole Söderberg, Markus Thorbjörnsson, Marcus Nilsson, Viktor Agardius, smael, Marcus Antonsson, Tobias Eriksson, Jonathan Ring, Emin Nouri, David Elm, Tor Öyvind Hovda, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Pär Ericsson, Papa Diouf, Romario, Sebastian Ramhorn, Lars Cramer, Nenad Djordjevic

Peter Swärdh har deklarerat att Lars Cramer får fortsatt förtroende i kassen, trots en rent utsagt bedrövlig insats hemma mot Blåvitt i förra omgången. Laul spekulerade t o m i att dansken var köpt, något jag håller för helt uteslutet. Nåväl, det var inte bra i alla fall, Kalmar släppte till en hel del farliga lägen. Känner jag Peter Swärdh rätt innebär det ett ännu större fokus på defensiven när man då i kommande match ska spela på bortaplan. Tycker även att det låter så när Swärdh inför matchen pratar om vikten av kontinuitet, att ta duellspelet och vinna den fysiska kampen.

Framåt är Kalmar FF bleka så här långt. 6 mål framåt har det blivit, nyförvärvet Viktor Elm har gjort 3 av dessa. Tycker det saknas lite kreativitet på mittfältet, där jag har svårt att hitta några direkt vassa poängspelare vid sidan av Viktor Elm.

Bakåt är Kalmar normalt sett bra, även om matchen mot IFK Gbg var illa. Swärdh kan organisera det där och jag litar som sagt på att han fokuserar på defensiven efter 4 förluster i de senaste 5 matcherna.

Falkenberg har Araba på 4 mål hittills, vilket är klart bra gjort. Men fortfarande, jag är inte överdrivet imponerad av vad som finns att tillgå offensivt i den truppen. Har visserligen sitt imponerande hemmafacit (gör som bekant i stort sett alltid mål hemma), men blir det fler än 1?

Bra skadeläge där också, ytterbacken Tibor Joza kommer ej till spel, men i övrigt ser det bra ut.

Ser framför mig en tajt match med 2 lag som kommer anfalla rätt försiktigt. Första målet (som alltid) otroligt viktigt och att inte bjuda på det blir därför viktigt.

För mig luktar det 0-0 eller 1-1 det här. Kalmar snittar 1,9 mål/match hittills (5/8 under 2,5) medan Falkenberg snittar 2,8 (4 av 8 under 2,5) men då innehöll matchen mot MFF 6 mål. Känns som vi kan få en ny underfajt här.

@nokkan21
Spela på Falkenberg - Kalmar FF hos Nordicbet
Spela nu
Polsater - 18 Maj 2015 - 20:18
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Tompa10 - 2015-05-19 14:23

BLGM till 1.88 är taget :)

Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: