Giffarna +0,5 spelar jag borta mot Gefle.

10 Gefle 8 3 2 3 9-13 11
11 Gif Sundsvall 8 3 1 4 10-14 10

Tycker att Gefle målats upp som lite väl stora favoriter här. Giffarnas skadeläge har så sakteliga förbättrats. Efter tre hedersamma förluster fick man igen lite av marginalerna när man senast besegrade Hammarby på Tele 2. Inte helt oförtjänt dessutom. Är imponerad av det jag sett av GIF Sundsvall hittills. Skapar mycket lägen och är relativt solida bakåt. Efter att ha släppt in 6 mål de första 2 matcherna har man nu släppt in 8 på 6, vilket är bättre.

Vassa i omställningarna och det känns som att man kan få en rätt passande matchbild här.

För Gefles del är det första matchen på nya arenan, Gavlevallen. Storpublik väntar och säkert en hel del press. Framför allt har Gefle inte längre någon fördel av att kunna spela sitt spel på gamla Strömvallens slitna konstgräs. Som hemmalag mot, trots allt, en nykomling ligger pressen på Gefle.

Men jag ser det här som en jämn match. Tycker Giffarna har mycket bra poängchans och blir inte förvånad om man kontrar hem det här.

Gefle var riktigt bra mot Helsingborg, vilket var första segern efter att man vann omgång 1 och 2. Håller dock inte Gefle så högt och i vad som är första matchen på nya arenan tror jag mycket väl ett eventuellt mer avslappnat GIF Sundsvall kan få med sig poäng.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip