Speltips

Speltips Ängelholm - GAIS

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-19 19:00 Spela här

Speltips Ängelholm - GAIS
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,67 Speltips: X2
2015-05-19 19:00 Ängelholm - GAIS X2 1,67 LelleSandahl

OBS! Avspark 19.20!

Tyvärr fick Örgryte aldrig hål på ett disciplinerat Norrby och matchen slutade 0-0. Kan opålitliga GAIS frälsa i stället? Det måste väl börja lossna för göteborgarna snart och mot ett beskedligt Ängelholm ska de bara få med sig poäng. Annars är det kris på riktigt...

SUPERETTAN
10. GAIS 8 2 2 4 5-11 -6 8
11. Ängelholm 8 1 3 4 6-15 -9 6

ÄFF hemma
4 0 1 3 2-9 -7 1

Formen
O, O, V, F, O

Senaste match
BP - Ängelholm 1-1

GAIS borta
4 1 0 3 1-7 -6 3

Formen
O, F, F, V, F

Senaste match
GAIS - AFC United 1-1

Att Ängelholm får slåss för sin överlevnad även i år är ingen överraskning. En seger har det blivit borta mot krislaget Mjällby. I övrigt tre kryss och fyra förluster. ÄFF har en hygglig startelva men inte räcker den för mer än att kunna klara kontraktet. Det visade laget borta mot seriens hittills sämsta lag Brommapojkarna. Kvitteringen från Pontus Åsbrink var fullt rättvis på Grimsta och nu väntar alltså GAIS. Makrillarna har gått tyngre än jag förväntade mig, och det är i sista tredjedelen det största problemet sitter. GAIS har svårt att hitta in i djupled och trots en gammal skyttekung som Patrik Ingelsten, har laget inte gjort mer än fem mål på de inledande åtta matcherna. Vad jag hör från GAIS-håll är att det ändå finns förtroende för Peo Ljung och det han spel han försöker bygga. Gäller "bara" att få offensiven att lossna, och det här är väl ett lämpligt tillfälle för det. GAIS saknar Yussif Chibsah, David Björkeryd, Joel Anell och långtidsskadade Kenneth Gustafsson. RIchard Ekunde är avstängd. Helt klart en del tuffa avbräck, men på plussidan kommer efterlängtade nytillskottet Pule Maraisane in i truppen för första gången. Den 20-årige sydafrikanen spelade i U20-mästerskapen för Sydafrika senast i mars och beskrivs som en snabb, irrationell spelare som gjort en del poäng.
– Det har gått lite upp och ner. Vi har blandat och gett. I år är tanken att vi skall stabilisera oss och göra en stabil säsong i Superettan för att nästa säsong vara med och slåss om en topp tre-placering, säger sportchefen Jonas Lundén till Göteborgsposten.
– Det tar lite tid när man ändrar spelsystem och det är många nya spelare. Men vi tror på detta och vi jobbar hårt varje dag och vi hoppas att det skall ge resultat redan i kväll givetvis.
För Ängelholms del tvingas tränaren Joakim Persson ändra pånytt i backlinjen. Björn Westerblad gick sönder mot Frej och ersättaren Johan Eiswohld klev av mot BP.
– Ja, det lutar åt att vi testar med Marcus Bergholtz som mittback. Han har visserligen inte spelat särskilt mycket på den positionen, men vi tror att han ska lösa det på bästa sätt, säger tränaren Joakim Persson till Helsingborgs Dagblad. Kan GAIS utnyttja osäkerheten i ÄFF:s defensiv?

SPELTIPS
Tycker att GAIS har ett bättre lag än ÄFF och även om de har några avbräck bör de kunna få med sig en pinne tillbaka till Göteborg. X2 står i 1,67 hos bet365 och spelas med 3/5 units.

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 19 Maj, 2015, 12:43

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!