Speltips

Speltips FC Köpenhamn - Ålborg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-20 20:00 Spela här

Speltips FC Köpenhamn - Ålborg
Land: Danmark Liga: Superligan
Odds: 3.40 Speltips: 2
2015-05-20 20:00 FC Köpenhamn - Ålborg 2 3.40 master

Här har jag funnit ett väldigt spelvärt spel. Ålborg gästar Köpenhamn där jag tror bortalaget ska ha mycket goda möjligheter till att åka hem med tre poäng. Jag kör på raka tvåan, men det finns flera andra liknande, bra spel.

Ålborg X2 @ 1.70
Ålborg DnB @ 2.50
Ålborg Över 1,5 mål @ 3.40

Varför detta Ålborg mot självaste Köpenhamn? Jo, jag tycker helt enkelt att mycket talar för en liten skräll här. Skräll å skräll, Köpenhamn har faktiskt 2,20 här så det är egentligen ingen jätteskräll, men visst är Köpenhamn ett riktigt starkt lag, inte minst på hemmaplan. Men sedan kan det komma perioder, då ett bra lag matchats hårt, saknar viktiga spelare, inte mycket att spela etc etc. Och då kan poängtappen komma. Här tycker jag dessa tre punkter talar för en bortaseger.

Först och främst, Köpenhamn har en klar 2:a plats, man har ingen chans att komma ikapp 1:an Midtjylland för att kunna kvala till Champions League. Och fyran Randers har ingen realistisk chans att ta EL-kval-platsen istället för Köpenhamn. Med andra ord har Köpenhamn inte så mycket att spela för. En godkänd säsong, hade säkert gärna velat ha förstaplatsen men Midtjylland har helt enkelt varit för starka samtidigt som Köpenhamn hade mycket skadeproblem under säsongen, lägg därtill en överraskande usel start på säsongen.

För det andra, laget har matchats ganska hårt på sistone. Spelade tre matcher på sex dagar, där samtliga var bortamatcher - varav cupmatchen spelades i 120 minuter. Det tar på benen. Nu är det den 20:e maj, och senaste matchen spelades den 17:e - mot Midtjylland där man förövrigt inte hade någon chans och förlorade med 2-0. Varför då? Jo, Midtjylland är givetvis ett oerhört starkt lag, men så det här tuffa schemat Köpenhamn haft, samtidigt som man saknar massvis med spelare.....

Vi kan börja med spelare som saknats en längre tid. Toutouh, Cornelius, Amankwaa, Stadsgaard och Kadrii. Samtliga dessa fick bra med speltid när dom väl var skadefria. Inga dussinlirare direkt. Anfallaren Cornelius ligger på sex gjorda mål fastän han varit borta under en lång tid. Det som är intressant i det hela är att han är lagets andra bästa målskytt, trots det!

Nya avbräck som är värda att nämna? Jo, om jag förstått det rätt så är mittbacken Pelle Nilsson avstängd. Antonsson är skadad och sist men inte minst anfallaren Jörgensen är småskadad och är tyvärr för deras del inte tillgänglig just i den här matchen. Denna Jörgensen står på 10 gjorda mål och leder därmed den interna skytteligan. Han har fått bära det här laget i offensiv väg utan Cornelius och har gjort det bravur. Dock måste man tillägga att Köpenhamns defensiv har varit ruskigt bra.

Nu står det här laget, fortsatt utan sina långtidsskadade spelare. Bra spelare, inte minst Cornelius som saknats mycket i offensiv väg fastän Jörgensen gjort ett bra jobb. Men så saknar man även bästa målskytten Jörgensen. Och så mittbackarna Nilsson och Antonsson. Tunga avbräck... det går knappt att ersätta med tanke på att man redan har en hel del truppspelare redan på skadelistan.

Det som är intressant är att i truppen Köpenhamn har med sig imorgon, står två av spelarna på 2 mål. Mittfältarna Amartey och Delaney. Med andra ord är det inget snack om att offensiven är TOTALT försvagad. Samtidigt som man har blytunga avbräck i en defensiv som vanligtvis är oerhört stabil.

Ålborg då? Ganska bra form innan förlusten senast hemma mot Odense. 1-1 borta mot trean Bröndby. 5-0 hemma mot Hobro, 0-3 borta mot Sönderjyske. Kom alltså en smäll senast, enligt mig inte alls oväntat då Odense är ett tufft lag att möta, svårt lag att bryta sig igenom och när man kommer fast så brukar istället Odense straffa med en kontring och förlust. Jämn första halvlek fast 0-2 till Odense följdes upp av en andra halvlek där det bara var Ålborg på plan i 45 minuter, men där effektiviteten fattades. Överraskande nog med tanke på att man hade gjort 9 mål på 3 matcher innan den matchen. Fantastiskt anfallspar i Helenius och Jacobsen, står på 9 respektive 8 mål. Har sedan Enevoldsen och Risgård på 4 och 3 mål.

Ålborg ligger på en 5:e plats och har en nästan omöjlig uppgift att ta en Europa-plats, men tränaren är optimistisk och tror fortfarande på det då han vill avsluta säsongen på ett bra sätt. Laget är revanschsuget efter den förbannade förlusten mot Odense där man visade stor ineffektivitet, så man vill helst göra en bra match och få igång målskyttet på nytt.

Skadeläget ser bra ut. Tre långtidsskador och senast skada på Börsting, som ersätts troligtvis av Risgård som trots allt gjort tre baljor i år.

Med dessa förutsättningar ser jag inget annat än att Ålborg ger Köpenhamn en ordentlig match som med lite skärpa och flyt tar med sig samtliga poäng hem!

Mitt spel: Köpenhamn - Ålborg 2

Twitter @ EdinMadrid

Lycka till vid eventuell rygg!

Med vänliga hälsningar, Master

master - 20 Maj, 2015, 02:22

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
malisa - 2015-05-20 10:44:47

Mkt bra rek.

Bravo.

thomas88 - 2015-05-20 10:08:18

Jag gillarsådana som sticker ut hakan och inte bara följer det förväntade.
Lägg till att; FCK schavotterat genom dansk sportpress för at de bara liger 2:a och dessutom har dåliga finanser. Det betyder sannolikt att spelare kommer att säljas. Jag sneglar på Amartey som fått så mycket beröm, precis om han fick i Djurgården. Det kanske är en bra timing för hans personliga karriär att få ytterligare ett steg uppåt. Man bara hoppas att han hamnar i en toppklubb och inte i något dystert bottengäng där coacherna är desperata och inte kan bestämma sig för vilket spel eller lineup som dom ska ha.
Jag kan tänka mig att han är en av dem som FCK spekulerar om. I så fall trillar det ner lite kronor till DIF också -tror jag ?
Den bedrövlige Cornelius målsumpare, p gr av usel timing.

Håll i påkarna korsdrag i transferfönstet att vänta.

Danska matcher? Är det chans på X så tvekar jag aldrig Det har gett god utdelning hittills.

2:an jättespännande.