Östersunds FK gjorde vad man behövde borta mot Utsikten och 1,73 in på raka tvåan. Bra flyt i Superettan nu och hoppas Sirius bygger vidare på det. Hemma på Studenternas välklippta gräsmatta är Uppsalalaget starka. Mjällby kommer med ny tränare men jag tycker ändå skillnaden i kvalitet talar för att Sirius vinner alldeles oavsett.

SUPERETTAN
4. Sirius 8 3 4 1 16-7 9 13
15. Mjällby 8 1 1 6 6-15 -9 4

Sirius hemma
4 3 1 0 13-3 10 10

Formen
O, V, F, O, V

Senaste match
Assyriska - Sirius 0-0

Mjällby borta
3 1 0 2 2-7 -5 3

Formen
F, F, F, F, F

Senaste match
Mjällby - Utsikten 1-2

Den stora nyheten inför kvällens match är givetvis tränarbytet i Mjällby. Anders Linderoth out och Hans Larsson in. Listerlandet är i djup kris och har inte alls lyckats anpassa sig till spelet i superettan efter degraderingen i höstas. Sett några matcher och det är väldigt tydligt att offensiven inte räcker till. Finns få spelare med spetskompetens och här tror jag Mjällby kommer få det riktigt svettigt. Möjligt att de kan lyfta sig rent attitydsmässigt med Larsson skrikandes vid sidan, men Sirius är i väldigt gott slag - framförallt på hemmaplan - där de med en tydlig spelidé rullar ut de flesta lag på Studan. 3-0 mot Utsikten, 3-1 mot BP, 2-2 mot Östersund och 5-0 mot GAIS (tidig utvisning) är facit på hemmagräs. Till kvällens match är det bara tre poäng som gäller då toppkonkurrenterna J-Södra och Östersund vann i går och trean Varberg (1-1 mot Ljungskile) ligger fem poäng före - med en match tillgodo för Sirius. Skadeläget blir dessutom bättre och bättre. Ante Björkebaum och Ante Eriksson är fit for fight igen och finns med i matchtruppen. Utöver det har Sirius alltid spelare som hotar i offensiven. Då tänker jag på Moses Ogbu, Stefan Silva och Kingsley Sarfo. Tycker även att vänsterbacken Erik Figueroa har imponerat både med sitt spel och förmåga att göra poäng. 0-0-matchen borta mot Assyriska var inte lagets bästa för säsongen och jag tror de är väldigt sugna på att kliva ut och göra en fin match inför hemmapubliken.

Sirius trupp:
1 Andreas Andersson, 2 Frej Ersa Engberg, 4 Oscar Pehrsson, 8 Kim Skoglund, 9 Ante Björkebaum, 10 Stefan Silva, 11 Jonathan Lundbäck, 16 Johan Andersson, 17 Kingsey Sarfo, 18 Nicklas Maripuu, 19 Christer Gustafsson, 20 Moses Ogbu, 21 Andreas Eriksson, 22 Daniel Ahonen, 25 Carl Nyström,, 27 Jonatan Berg, 30 Lukas Jonsson, 33 Erik Figueroa

SPELTIPS
Sirius kommer få dominera spelet medan Mjällby lär satsa på att hugga när tillfälle ges. Listerlandets stolthet behöver gå för trepoängare för att ta sig ur bottenträsket - och det kan slå fel mot sånt här bra motstånd. Lirar Sirius -1 asian (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1,98. Väldigt högt odds i mina ögon. Drar dock ned insatsen något på grund av omständigheterna. Ny tränare kan ibland ge en oanad effekt, men jag tror inte det här i kväll (2/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-05-21 11.56:23

This is the stats tab
This is the post tip