Speltips

Speltips Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks

Sport: Ishockey Spelstopp: 2015-05-22 02:00 Spela här

Speltips Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks
Land: USA Liga: NHL-Playoffs
Odds: 1.74 Speltips: Hawks ML
2015-05-22 02:00 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks Hawks ML 1.74 hockeystick

Turen fortsätter att vara trevliga mot oss och Tampa Bay Lightning vann en helt galen match igår med 6-5 efter OT. Detta efter att Rangers haft en 2-0 ledning som man tappade totalt när man släppte in 4 raka mål. Rangers slogs sig tillbaka och kvitterade men när Tampa gjorde 5-4 kändes det tufft för Rangers. Dan Boyle visade dock sina ledaregenskaper och klev fram med 2 min kvar av matchen och kvitterade, men Henrik Lundqvist stod för en tabbe i OT och Nikita Kucherov kunde avgöra efter ett skott som Henke har 99/100 på. Därmed vann Tampa med 6-5 och gårdagens rek på Tampa Bay Lightning ML @ 1.769 hittade hem!

Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks

Goalies: Crawford (confirmed) vs Andersen (confirmed)

Chicago vann klubbens längsta match i modern tid senast när man efter hela 3(!) OT perioder avgjorde till 3-2 efter att Marcus Kruger krigat in pucken i slutet av den tredje förlängningsperioden. Hawks kvitterade därmed Western Conference Finals till 1-1 och reste hem till Chicago med en skön känsla i kroppen och med fördelen att ha två raka hemmamatcher att vänta.

Under Game 1 var det Ducks som dominerade spelet men Chicago gick ut i Game 2 med en tydlig plan då man ville sätta mycket trafik framför Andersen för att göra jobbet tufft för en målvakt som spelar på toppen av sin nivå. Detta lyckades de 100% med i början av matchen och fick dessutom utdelning då man redan efter 6 min ryckt åt sig en 2-0 ledning, båda i PP och med bra skymning framför mål. Ducks visade som så många gånger förut hur mentalt starka man var och krigade sig tillbaka in i matchen efter att Andrew Cogliano reducerat till 2-1 och Corey Perry kvitterat till 2-2 i andra perioden. Efter detta hade båda lagen många möjligheter att ta ledningen men båda lagens målvakter stod pall. Matchen gick som sagt till OT där Ducks dominerade större delen av spelet och om jag inte minns helt fel hade man 3(!) i virket och förtjänade att vinna matchen. Dock satte man aldrig pucken bakom Crawford och istället var det alltså Marcus Kruger som krigade in 3-2 för Blackhawks.

Nu är det tillbaka till ruta 1 för Ducks som jag tror är lite irriterade över att man inte tog Game 2. Man kan såklart se på detta på två sätt där man antingen tänker att Ducks skakar av sig förlusten och presterar lika bra som man gjorde i Game 1 och 2 i natt och därmed vinner eller på det andra sättet att Hawks har mentalt övertag genom vinsten i marathonmatchen senast. Jag tror lite på det sistnämnda och kommer gå på det i natt. Jag tror även det kan bli rätt segt spel efter att båda lagen kört ut sig rejält under Game 2. Duncan Keith spelade t.ex sjuka 49:51 av de nästan 120 min av matchen. Seabrook 47:46, Hjalmarsson 47:35 och Oduya 46:06. Detta innebär att Blackhawks i stort sätt snurrade på 4 backar vilket är helt rätt, men lite oroväckande är det då jag tror det kan straffa sig i längden om den här serien t.ex skulle gå till 7 matcher.

Hur som helst tror jag Blackhawks tar nattens match och därför blir nattens spel

Chicago Blackhawks ML @ 1.74 med 4/6 units hos Pinnacle Sports

Sticker även ut tungan och säger att det blir målsnålt. Ducks U 2.5 mål/U5.0 mål kommer nog också testas. 2-1 Blackhawks?

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

hockeystick - 21 Maj, 2015, 18:47

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!