Speltips

Speltips Köln-Wolfsburg

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-23 15:30 Spela här

Speltips Köln-Wolfsburg
Land: Tyskland Liga: Bundesliga
Odds: 1.95 Speltips: 2
2015-05-23 15:30 Köln-Wolfsburg 2 1.95 RalleArvid

Avslutningsomgång i Tyskland och ett lag som med sin charmoffensiv charmat oss alla offensivt både i ligan och i Europaspelet under säsongen. Wolfsburg säkrar Champions League-biljetten om man städar undan Köln i sista omgången. Ett Köln som inte har någonting att spela för.

Framförallt är det bortaspelet som imponerat stort på mig under säsongen. Wolsburg åkte och lirade 2-2 i Neapel nyligen, vann med 2-1 nere i Italien mot Inter, vann med 3-0 borta mot Lille och ja, sedan oktober så hittar vi bara tre plumsar i bortaprotokollet, mot Gladbach, mot Augsburg och mot Schalke. Annars har laget vunnit smått osannolika 15 matcher och kryssat fem och man har gjort det på de mest osannolika vis. 4-0 här, 5-2 där, 4-2 där och 5-4 där.

Det är också lagets tokfotboll och tuta och kör som får mig övertygad om att jag inte tror att riskerna för att laga ska kvävas under press är speciellt stora. Ett lag som spelar defensiv fotboll och har en grundkvalite i kollektivt försvar skulle haft svårare att gå framåt och hitta kreativa och modiga lösningar när det krävs seger eller poäng i en säsongsdefinierande match på bortaplan. Wolfsburg å andra sidan kommer inte vara krampaktiga eller nervösa inför att slå bort en passning eller missa en dribbling eftersom de är så pass vana vid den typ av approach och chansspel redan.

Köln är visserligen ett habilt hemmalag men laget har slagit av lite på takten och har bara två segrar på de nio senaste matcherna. Fick stryk senast mot Mainz då kontraktet var säkrat och även om inte många kommit till Köln och tagit tre poäng på sistone så ska man då ha klart för sig att det var länge sedan något lika kvalificerat motstånd som Wolfsburg var på besök. Man förblindas gärna av hemmalagets förlustfria svit och missar vid en första anblick att det rör sig om en hel del kryss samt att laget dessförinnan när lite tuffare motstånd stod på andra sidan hade en svit med åtta hemmamatcher, blott en seger och fem förluster. Wolsburg har dessutom vunnit tre raka matcher mot Köln och senast i motsvarande möte slutade det med klara 3-0 till bortalaget, Wolfsburgs favör.

Skadekollen.com i vanlig ordning för uppdateringar i lagen.

Det här kommer bli en fantastiskt rolig fotbollsmatch. Det här kommer bli en fotbollsmatch där Wolfsburg har väldigt goda chanser till att ta tre poäng och säkra CL-biljetten.

Den raka tvåan spelas till 1.95 men kommer förmodligen sjunka en hel del under dagen.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 22 Maj, 2015, 23:37

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Tobbe1_94 - 2015-05-23 10:41:56

Eller så kommer den höjas eftersom de tre CL-biljetterna redan är spikade plus att Wolfsburg saknar Naldo, Rodriguez, Hunt och Benaglio. Inget av lagen har något att spela för.

Daniel - 2015-05-23 10:29:20

Hur menar du med att säkra CL-biljetten? De 3 platserna för direkt kvalificering är ju redan spikade, finns inga lag som kan komma ifatt.