Speltips

Speltips Kalmar FF-Malmö FF

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-24 17:30 Spela här

Speltips Kalmar FF-Malmö FF
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.75 Speltips: 2
2015-05-24 17:30 Kalmar FF-Malmö FF 2 1.75 RalleArvid

Malmö förlorar sin första match för säsongen. Man gjorde det på hemmaplan mot Häcken och bara några dagar senare har man ny match där man ordnat supporterresa till Småland. Vilka mår sämst av att Malmö förlorade matchen? Fansen? Spelarna? Tränare Hareide? Sportchef Daniel Andersson? Nej, tro mig. De som kommer lida mest över att Malmö FF förlorade för några dagar sedan är… Kalmar FF.

Jag pratade med sportchef Daniel Andersson i förrgår om hans lagbygge. Gick igenom lite statistik och diskuterade hur hans lag blivit sönderköpt. Jag kom fram till att Malmö FF sätter en startelva på benen på Guldfågeln Arena som är värd 130 miljoner kronor. Kalmar FF:s? Inte ens 40 miljoner. Det är tre gånger mindre - jag vet att värde och ekonomi inte betyder alls men faan vet om Malmö FF:s lagbygge inte är MER än tre gånger så stabilt, spetsigt och pålitligt som Kalmars. En sak som är säker är att deras grundspel är det alla dagar i veckan.

Kalmar har vunnit mot Åtvidaberg efter en match där Viktor Elm gjorde två mål men där man i övrigt var bedrövliga. Man har vunnit mot Örebro som vid tiden för matchen var allsvenskans genom tiderna sämsta fotbollslag. Kalmar besegrade senast Falkenberg och gjorde en okej andra halvlek. I övrigt har man sett håglösa, fantasilösa och ängsliga ut. Stryk 2-0 mot Gefle var pinsamt. Det samma gällde 0-1 mot Häcken, 0-1 mot Djurgården. Alla dessa matcher har en sak gemensamt: motståndet har varit klasserna sämre än Malmö vid tiden då Kalmar mötte dem.

Två uppgifter har Kalmar FF stått inför där motståndet är i paritet med dagens. Göteborg där det blev stryk 2-0 hemma senast och där det bara var ett lag på banan och sen den ökända 2-1förlusten i Borås mot Elfsborg där det i ärlighetens namn borde blivit 5-0 till hemmalaget.

Dessutom saknas David Elm förmodligen idag. Jag är ledsen att säga det men jag tror att det kan bli en riktigt plågsam upplevelse för alla rödvita fans idag. Kalmar vann senast mot Malmö FF år 2010. Sedan dess har lagen mötts 9 gånger. Malmö har vunnit sju gånger och det har kryssats två gånger. Jag är fullständigt trygg i min åsikt om att det dessutom aldrig har varit större fördel för Malmö på förhand under alla dessa möten än vad som är fallet just idag.

Valfritt Malmöspel kan testat.

1.75 för raka tvåan är grundspelet.
Hcp -1.5 ligger på dryga 3.00.

Lycka till lads!
Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 24 Maj, 2015, 11:00

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!