Speltips

Speltips IFK Kristianstad - Alingsås

Sport: Handboll Spelstopp: 2015-05-24 16:00 Spela här

Speltips IFK Kristianstad - Alingsås
Land: Sverige Liga: Elitserien
Odds: 2.6 Speltips: Alingsås
2015-05-24 16:00 IFK Kristianstad - Alingsås Alingsås 2.6 Westah

Då var det dags igen. Två veckor sedan förra reken och den var på Alingsås -2,5 mot Eskilstuna GUIF och Alingsås fixade sin finalbiljett i den matchen genom att vinna komfortabelt med 23-18. Jag har tre raka rekar som suttit och två av dessa har varit på Alingsås. Idag är det hög tid att plocka hem den fjärde raka reken och även idag så sätter jag förtroendet till Alingsås. Varför jag tror att de tar hem SM-guldet i handboll för andra året i rad ska jag berätta nedan, häng med!Idag är det alltså den final som alla vi handbollsälskare har väntat på och den ska spelas i Scandinavium med start 16.00 och det står mellan lagen IFK Kristianstad och regerande SM-mästarna Alingsås. Värt att nämna till den här reken är att jag är från Kristianstad och det kommer inte påverka mitt rekande i matchen utan jag gör reken utifrån hjärnan, inte hjärtat.

Lagen har spelat två matcher mot varandra under säsongen och det resulterade i vinst för IFK Kristianstad i båda matcherna (30-26 hemma i Kristianstad Arena och 28-27 i Alingsås). Idag tror jag dock att Alingsås kommer vara det lag som vinner och de får därmed revansch på säsongens två förluster mot Kristianstad.

Alingsås har spelat underbart bra under denna säsongens slutspel. Först började laget med att slå ut HK Malmö med 3-0 i matcher och sedan, ännu mer imponerande, slog de ut Eskilstuna GUIF med 3-0 i matcher. Jag har sett många av deras matcher i slutspelet (dock inte alla) och de spelar oerhört bra. De har troligen blivit mycket förbättrade som lag av att vara med och tampas ute i Europa i form av det Champions League-spel som de har medverkat i under säsongen. Matcher mot lag som Barcelona, Wisla Plock och Kolding har förmodligen resulterat i bra erfarenhet och rutin för Alingsåslaget.

I laget finns många bra spelare. Enligt mig är deras viktigaste spelare målvakten Aggerfors, har han sin dag så kan han verkligen “stänga” matcher. Får Aggerfors igång sitt målvaktsspel i samband med att Alingsås får till sitt försvarsspel så kommer det att resultera i många kontringar för Alingsås. Just kontringsmål är dessutom en av Alingsås många starka sidor. Det är de enkla målen som gör så otroligt mycket och speciellt i tuffa och jämna matcher som en SM-final. I anfallet kommer Konradsson att få ta mycket ansvar och det klarar han galant trots sin unga ålder. En erfaren spelare som finns ute på vänsterkanten för Alingsås är Tellander. På andra sidan har de Enström och båda dessa spelare är väldigt kontringsglada och kontringsstarka. Jag tror definitivt att det gäller för Alingsås att få till sitt försvarsspel om de ska vinna sitt andra SM-guld på två säsonger. Anfallet kommer de att lösa, det är jag säker på, antingen genom att kontra som bara den eller att med tålamod tränga sig igenom Kristianstads tuffa försvar.

Nu över till IFK Kristianstad som jag bara ska skriva lite kort om. Kristianstad är, precis som Alingsås, ett mycket bra lag. Dock anser jag att Kristianstads svaghet under slutspelet har varit deras ojämnhet. Om man jämför hur många matcher Alingsås har behövt spela för att ta sig hela vägen till final så är det sex stycken i jämförelse med Kristianstads nio matcher. Huruvida det kommer spela särskilt stor roll vet jag ej, men jag menar mest att Kristianstad mestadels har vunnit sina slutspelsmatcher hemma i Kristianstad Arena. Kristianstad har fått stryk i Eriksdalshallen av Hammarby och även fått däng av Ystadpågarna då de besökte Ystad under semifinalserien.

I Kristianstad hittar vi många spelare som jag gillar. Markus Olsson är ju min personliga favorit (vänsternia som jag själv är) med sitt underbara skott som är både rappt, hårt och snyggt! Jag har själv spelat några matcher med Markus Olsson som junior i IFK Kristianstad och jag märkte redan då vilken enorm potential han har. Vänstersexan Jerry Tollbring och målvakten Leo Larsson är andra spelare i Kristianstad som jag verkligen gillar och de har förmodligen en underbar framtid som handbollsspelare.

Jag är som sagt ändå inne på att Alingsås har bra chans att ta sitt andra raka SM-guld i handboll. Att vi får ett så pass bra odds som 2,60 på detta är det bara att tacka och ta emot för!

Vilken match det ska bli 16.00 i eftermiddag och som jag ser fram emot det! Säsongens sista handbollsmatch och chans till att få in den fjärde reken i rad, NU KÖR VI!


Jag spelar alltså Alingsås att vinna matchen @ 2,60 på b e t 3 6 5. Detta investerar jag 6 units på.Lycka till med era spel idag!


Följ gärna mig på twitter för fler spelförslag och allmänt tjabb @WestherAnton

Spreadsheet: http://www.spreadsheet.se/westahbalonmano
Ha det riktigt fint nu vänner för det ska jag ha!

/Westah

Westah - 24 Maj, 2015, 11:32

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!