BK Häckens offensiva spel har börjat blomma ut. Och defensiven ser betydligt bättre ut än i början av säsongen. Med tre raka segrar och 7-0 i målskillnad kommer man med väldigt gott självförtroende inför Falkenberg hemma. En match jag tycker Häcken ska vinna. Speciellt med tanke på att Falken åkte på en smäll hemma mot Kalmar FF 1-3 senast.

Allsvenskan
7. Häcken 9 4 2 3 11-8 3 14
13. Falken 9 2 2 5 10-16 -6 8

Häcken hemma
4 1 1 2 4-5 -1 4

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Malmö FF - BK Häcken 0-3 (!)

FFF borta
4 0 1 3 3-8 -5 1

Formen
F, V, F, F, O

Senaste match
Falkenberg - Kalmar 1-3

Häcken har tippats som et topplag inför säsongen. Och efter en trög start har de börjat visa varför. Insatsen i 3-0-segern borta mot Malmö FF var det hög klass på. Och med tre raka segrar är självförtroendet på topp. Häcken är på väg att hämta in på lagen ovanför och en ny trea i kväll skulle kunna betyda att de går om både AIK och IFK Norrköping och upp på femteplats, bara en pinne bakom MFF som åkte på ny torsk i går mot Kalmar FF. Peter Gerhardsson kommer tvingas klara sig utan superstjärnan Diego Lugano (fattar fortfarande inte hur Häcken lyckades locka honom till allsvenskan) som är avstängd. Minst en förändring blir det alltså mot segern senast. Sedan tidigare är Martin Ericsson, Kari Arkivou och David Frölund borta. Men i en match där Häcken kommer få dominera spelet ska de nog kunna klara sig i alla fall. Bröderna Gustafsson är i gott slag och framåt finns spets i form av Thorvaldsson, Mohammed och Rexhepi. Tror inte Häcken missar den här chansen mot ett FFF som får svårt att hålla sig kvar.

Falkenberg är inget vidare bortalag. Tre raka förluster har det blivit. 3-1 mot Åtvid, 3-1 mot Djurgården och 2-1 mot IFK Göteborg. Enda poängen togs i början mot Helsingborg 0-0. Nej, det är hemma på Falkenbergs IP poängen ska tas. Tittar vi på truppen så är det inte mycket skrämmande namn. Rodevåg har väl sett sina bästa år bakom sig. Calle Wede är duktig och jag gillar muskelpaketet Hakeem Araba (fem mål). I övrigt känns det väldigt tunt. FFF saknar Godsway Donyoh och Tibor Joza. I övrigt ordinarie lag.

SPELTIPS
Jämför vi spelare för spelare är det klasskillnad mellan lagen. När Häcken dessutom är i kalasform och har häng på toppen tror jag inte ett bortasvagt FFF kan hålla fortet intakt. Spelar Häcken -1,25 (-1, 1,5) till 1,92 hos bet365 . Det betyder att vi får halva insatsen tillbaka om Häcken bara vinner med ett mål (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip