Speltips

Speltips Dnipro - Sevilla

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-27 21:00 Spela här

Speltips Dnipro - Sevilla
Land: Polen Liga: Europa League
Odds: 1,91 Speltips: Sevilla över 6,5 hörnor
2015-05-27 21:00 Dnipro - Sevilla Sevilla över 6,5 hörnor 1,91 LelleSandahl

Säsongen börjar lida mot sitt slut i Fotbolleuropa. Men vi har några godbitar kvar att se fram emot. Min gode kollega Polsäter backar - med all rätt - upp Sevilla i kvällens Europa League-final mot Dnipro. Ett annat bra spel i matchen tror jag är att Sevilla att skapa många hörnor.

EUROPA LEAGUE

Kvartsfinaler
Club Brugge - Dnipro 0-0 (7-8 hörnor)
Dnipro - Club Brugge 1-0 (6-2)

Sevilla - Zenit 2-1 (22-4 !)
Zenit - Sevilla 2-2 (11-10)

Semifinaler
Napoli - Dnipro 1-1 (14-1 där Dnipro kvitterade i 80:e minuten)
Dnipro - Napoli 1-0 (3-10)

Sevilla - Fiorentina 3-0 (3-2)
Fiorentina - Sevilla 0-2 (16-4)

Sevilla är storfavorit inför finalmatchen mot överraskningen Dnipro. Ukrainarna har verkligen imponerat med organiserat försvar och effektiva omställningar. Det har burit hela vägen till final och det var det inte många som tippade inför slutspelet. Sevilla känner vi alla till. De kan både ställa om och äga spelet. Men här blir det högst troligt de bollskickliga spanjorerna som står för bollinnehavet. Dnipro är inte dummare än att de förstår att öppnar de upp sig här är det förmodligen kört. Den spanska ligafemman har visat prov på att sätta hårt tryck mot motståndarmålet flera gånger den här säsongen. Matcherna mot Zenit känns som ett likvärdigt motstånd som Dnipro. I Sevilla backade ryssarna hem och kontrade in en ledningsboll. Skulle Dnipro göra samma sak här kan vi nog verkligen tro på många Sevillahörnor. I den matchen kvitterade Sevilla i 73:e och avgjorde i 87:e. 22-4 i hörnor. I returen blev det full blås från båda håll och Gameiros 2-2-mål i 85:e innebar avancemang. Den gången slutade det på 11-10 i hörnor. Mindre hörnor för Sevilla hemma mot Fiorentina. Men då var man oerhört effektiva och Viola är ett passningsskickligt lag. Så mycket mittfältsspel från Dnipros sida tror jag inte alls det blir. Därför lär vi få se en matchbild där Sevilla trycker på och står för spelet så länge det står 0-0.

Preliminära startelvor

Dnipro: Boyko; Matos, Cheberyachko, Douglas, Fedetskiy; Fedorchuk, Kankava; Konoplyanka, Rotan, Luchkevych; Seleznyov

Saknas: Kravchenko, Zozulya, Shakhov (osäker)

Sevilla: Rico; Coke, Carrico, Kolo, Tremoulinas; Krychowiak, Mbia; Vidal, Banega, Vitolo; Bacca

Saknas: Beto, Pareja

SPELTIPS
Tycker att Sevilla har goda chanser för att skapa mycket hörnor på förhand. Mot ett lågt försvar och mot ett lag som kommer satsa på snabba omställningar snarare än bollinnehav. Lirar Sevilla över 6,5 hörnor i matchen till fina 1,91 hos bet365 (2/5 units). Den som vill vara "mer safe" hittar linan över 5,5 till 1,62 hos bland andra Betsson och Betsafe .

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

LelleSandahl - 27 Maj, 2015, 13:14

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!