Speltips

Speltips Drogheda–Cabitenteely

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-05-29 20:45 Spela här

Speltips Drogheda–Cabitenteely
Land: Irland Liga: FAI Cup
Odds: 1.65 Speltips: 1 -1.5
2015-05-29 20:45 Drogheda–Cabitenteely 1 -1.5 1.65 RalleArvid

Senast jag rekade från Irland för några dagar sedan gick det ju bra så länge det varade. Wexford hade 2–0 redan efter 17 minuter och ettan till dubbla smeten var bara att hämta hem. Tyvärr avbröts matchen och vi får helt enkelt ta vid där domaren bestämde sig för att avbryta vårt irländska fokus senast. Nämligen i en etta mellan två lag där det skiljer en hel del grundkvalitet.

Ni minns kanske mitt argument från senast. Om hur det inte finns speciellt många ligasystem i ”vår” del av världen där det skiljer så mycket på första och andradivisionen. Detta som en följd av att de bästa spelarna från Irland i regel drar till Engelska andra och tredjedivisionerna eller skotska Premiership och de som blir kvar följaktligen är så pass få att kvalitet inte kan upprätthållas i så pass stor utsträckning att det fyller en hel liga, nevermind två.

Detta medför då naturligtvis även att skillnaden mellan ett etablerat lag från högstaligan rimligen ska vara ett par snäpp vassare än ett bottenlag i andradivisionen och i den analysen hämtar min rek sin näring.

Cabinteely ligger absolut sist i irländsk andraligan. Laget har fem förluster, en oavgjord och noll segrar på bortaplan hittills under säsongen. Dessutom har laget mindre smickrande 3–16 på de sex bortamatcher de spelats borta.

Som hemmalag i sextondelsfinalen av FA-cupen står Drogheda. Ett lag som etablerat sig som klubb att räkna med i landet under 2000-talet med både spel i Europa, ligavinster och FA-cupvinster under senare år. Nu har laget repat sig efter en något skral inledning på säsongen och man har nu två raka hemmasegrar efter 4–2 mot Bray och framförallt 2–0 mot ett formstarkt Galway och just den segern tror jag man kommer se tillbaka på i slutet av säsongen när man närmar sig toppen som ett vägskäl där man kickstartade säsongen i rätt riktning.

Cabitenteelys första omgångar i ligasystemet har tydligt visat att laget inte alls är moget för nivån än. Att man bara gjort mål två gånger borta från hemmaplan under hela säsongen. Att man bara har en seger på elva matcher talar sitt tydliga språk. Vad som däremot blir ännu tydligare för mig är att om laget inte tillnärmelsevis räcker till för att lira i ligan så kommer managern inte ha någonting slagkraftigt att ställa på benen i en bortamatch i en tidig cupomgång.

Det ska skilja tillräckligt mycket mellan ett lag från första och andradivisionen i vanliga fall. Nu är det ett habilt lag på uppgång från förstadivisionen som spelar hemma och som möter en medioker seriejumbo från andradivisionen.

HCP-ettan känns lika bra att hamra in redan nu för att ha fredagskvällen säkrad.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 28 Maj, 2015, 18:51

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!