Hamburgreken fick ju inte den bästa starten igår, när Karlsruhes striker fick på ett ruggigt klassavslut - stolpe in - från dålig vinkel. HSV blev stirriga, men lyckades kvittera med 20 minuter kvar. Dessvärre kom aldrig segermålet. Hoppas att Värmdö IF kan leverera på fredagskvällen i stället!

Division 2 Södra Svealand
9. Värmdö 8 3 2 3 15-14 1 11
13. IFK Aspudden-Tellus 8 2 1 5 13-17 -4 7

Värmdö hemma
4 2 0 2 10-7 3 6

Formen
O, F, F, O, V

Senaste match
FC Gute - Värmdö 1-1

Aspudden borta
4 2 0 2 11-9 2 6

Formen
F, V, O, V, F

Senaste match
Aspudden - Linköping City 0-3

Värmdö hade nog hoppats på lite mer än 11 inspelade poäng vid det här laget. En klubb som utan överdrivna resurser ändå alltid är med på övre halvan av division 2-tabellen. I år saknas spets nog för att utmana den absoluta toppen, men de är välskötta nog att slippa vara med i bottenstriden. Efter en tids mindre bra resultat tycker jag att det här är en bra chans att ta tre poäng. Ett skadeskjutet lag åkte till Gotland och fick med sig 1-1 mot FC Gute. Nu är man tillbaka hemma på Värmdövallen, där man hittills vunnit två och förlorat två. Storseger mot bottengänget Assyriska 6-1 och 2-1 mot topplaget Vimmerby. Sedan torsk mot bra motstånd i serieledaren Linköping samt alltid kompetenta Eskilstuna City. Till dagens match saknar får Värmdö tillbaka några gubbar och saknar bara en startspelare. Kan vara så att målvakten William Eskelinen ställs över då han - som Hammarbyägd spelare - lär behöva sitta på bänken i Allsvenskan sedan Johannes Hopf sålts till Turkiet. Ersättaren är dock en rutinerad pjäs med runt 100 matcher på den här nivån bakom sig.

Aspudden-Tellus är ett gediget gäng som spelar efter sina resurser. Backar hem och spelar på motståndarens misstag. Ifjol räckte det ganska lätt till nytt kontrakt, men känns som att andra året både börjat och lär sluta tuffare. Torsk senast mot Linköping City med 0-3 på hemmaplan. En defensiv som släppt in hela 17 mål på 8 matcher. Ett segersuget Värmdö bör bli en tuff uppgift om hemmalaget kommer upp till normal nivå. Dessutom saknar Aspudden sin bästa offensiva spelare plus att högerbacken blev utvisad sist och är avstängd.

SPELTIPS
Känns som att Värmdö ser sin chans att vinna igen efter en tuff period. Spelare tillbaka och motståndaren saknar minst två ordinarie gubbar. Med skralt utbud i kväll väljer jag att plocka Värmdö att vinna (-0,5 asian) hos bet365 till 1,90 (2/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip