Speltips

Speltips IFK Göteborg - Djurgården

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-01 19:00 Spela här

Speltips IFK Göteborg - Djurgården
Land: Sverige Liga: Allsvenskan
Odds: 1.70 Speltips: 1
2015-06-01 19:00 IFK Göteborg - Djurgården 1 1.70 Polsater

Plockar IFK rak seger hemma mot DIF till 1.70 på Pinnen. Allt från 1.65 och uppåt tycker jag är okej.

Två i det närmaste skadefria lag drabbar samman i Göteborg. IFK:s trupp:

John Alvbåge, Marcus Sandberg, Emil Salomonsson, Hjalmar Jonsson, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Heath Pearce, Adam Johansson, Haitam Aleesami, Sören Rieks, Gustav Svensson, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Jakob Ankersen, Lasse Vibe, Gustav Engvall, Thomas Mikkelsen, Mikael Boman.

Tänkbart lag:

Alvbåge
Salomonsso, Rogne, Bjärs, Aleesami
Rieks, Eriksson, Svensson, Ankersen
Vibe, Boman

DIFs trupp:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson

Jesper Arvidsson, Emil Bergström, Tim Björkström, Omar Colley, Stefan Karlsson, Elliot Käck, Fredrik Stenman

Daniel Berntsen, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Kerim Mrabti, Haris Radetinac, Kevin Walker

Sebastian Andersson, Amadou Jawo, Sam Johnson, Nyasha Mushekwi

Tänkbart lag:

Höie
Björkström, Bergström, Colley, Arvidsson
Radetinac, Faltsetas, Walker, Berntsen
Mrbati, Mushekwi

Tabell:

1. IFK Göteborg 10 8 1 1 17:5 25

2. Elfsborg 11 7 3 1 21:12 24

3. Norrköping 11 7 2 2 19:13 23

4. Malmö 11 6 3 2 23:14 21

5. Djurgården 10 6 2 2 22:13 20

Hemma:
4. IFK Göteborg 5 4 0 1 9:3 12

Borta:
4. Djurgården 5 3 1 1 10:7 10Min kommentar:
Blåvitt ser ruskigt stabila ut. Nästintill omöjliga att göra mål på samtidigt som offensiven stadigt blir bättre. Verkar också ha det där lilla flytet man behöver, fick exempelvis med sig 3 pinnar från Halmstad (satt på +1 på HBK där) efter ett tilläggstidsmål.

Efter en tuff period med cupfinal, stormatch mot Gnaget och HBK borta så har IFK nu fått vila sig och samla styrkorna i veckan, vilket förmodligen varit nödvändigt och nyttigt. Har 7-1-0 på sina åtta senaste, vilket är galet imponerande. Elfsborg tappade poäng mot ÖSK, vilket var rätt oväntat, därmed har IFK chans att ryck åt sig en väldigt bekväm fyrapoängsledning inför "El Västico" på måndag. Lägg till att vi har storpublik på läktarna och du förstår att det är ett Blåvitt på tå vi får se. Ska motståndarna ta poäng då, måste de vara bra, riktigt bra. IFK har dessutom fördel av att DIF normalt spelar på konstgräs.

Djurgården då? Toppform där också. I en så pass jämn serie som allsvenskan är så är det alltid imponerande att vinna 6 raka, som man gjorde innan derbyt (2-2 mot AIK). Men. Spelschemat. Kalmar, Falkenberg, Gefle hemma. Åtvidaberg, Halmstad och Sundsvall borta. Nedre halvan-lag hela bunten. Gjorde en bra andra halvlek mot AIK och kunde mycket väl ha vunnit. Men vi ska inte glömma att AIK saknade spelare och fick spelare skadade under matchen.

Förutom AIK har DIF mött ett topplag. I premiären var Elfsborg bättre och vann med 2-1. Visst går det att argumentera för att DIF är bättre nu än då, men samtidigt är det den referensen vi har. För mig är Djurgården inte ett topp 4-lag. Visst kan jag ha fel, men trots segersviten man haft är jag inte övertygad om lagets storhet. IFK på Ullevi är väldigt tufft och för mig är Blåvitt en nivå bättre än Djurgården.

Känns som att Bjärsmyr och Rogne är ett mittbackspar som kanske har bäst förutsättningar av alla as-lag att hålla Mushekwi på jorden. Båda är nämligen väldigt starka fysiskt och i huvudspelet. Känns även som att Aleesami är så pass bra att han kan neutralisera Radetinac, inte minst genom att tvinga ner DIFs högerytter långt ner genom att vara offensiv.

Så som IFK spelat hittills den här säsongen vinner de nog 11-12 av 15 hemmamatcher. Låt oss hoppas att det här är en av dessa.

@nokkan21

Polsater - 31 Maj, 2015, 22:20

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!