Spelar HBK dnb mot GIF Sundsvall. Pengarna tillbaka på x, vinst om HBK vinner.

13. Sundsvall 11 3 2 6 12:19 11

14. Örebro 11 2 3 6 9:21 9

15. Halmstad 11 1 2 8 9:20 5

16. Åtvidaberg 11 1 1 9 13:22 4



Gudarna ska veta att jag inte håller HBK särskilt högt. Men det här är en måstematch de luxe för hallänningarna. Är det någon match de ska vinna så är det väl hemma mot nykomlingarna från norr. Hemmaplansfördel och underlagsfördel (Giffarna är ett av 157 konstgräslag i Allsvenskan).

HBK saknar visserligen James Keene, som är avstängd här. Tungt, då han varit rivig och slitig på topp. Men läge för de anfallare man gick in i den här säsongen med att leverera lite grann.

Tycker dessutom att HBK jobbat ihop till en seger. Haft lite otur på sistone då man
1) Förlorade ett derby borta mot Falkenberg där man mycket väl kunde fått med sig minst en pinne.
2) Förlorade hemma mot DIF efter att slarvat släppt in mål på stopptid.
3) Förlorade hemma mot IFK Göteborg efter att slarvigt släppt in ett mål på stopptid.
4) Tappade till 2-2 borta mot Bajen efter att man hade ledningen med 2-1.

Dags för en trea nu.

Sundsvall maler på i sin takt. Men efter en småpigg start är det frågan om inte verkligheten kommit i kapp nykomlingarna, likt den brukar göra så småningom. 4/21 möjliga poäng har plockats på slutet. I de två gräsmatcher man spelat har man 0-1-1.

Spelat rätt bra men har haft svårt att göra mål på sina chanser, samtidigt som försvaret läckt en del. Även det är väl lite av ett nykomlingssyndrom - att samla hedersamma förluster.

Giffarna har haft en del småskavanker, men det verkar som att de flesta kan spela trots allt. Högerbacken Lundström ett frågetecken:
- Det kändes inte så bra, så jag klev av. Jag har börjat ta tabletter och ska även få någon spruta i kväll. Vi tar beslut i morgon (läs onsdag), men jag hoppas fortfarande kunna spela, säger högerbacken som varit så viktig för GIF under seriens första tredjedel.

Hursomhelst. Även om Keene saknas så måste HBK vinna den här matchen, så känns det. Har hursomhelst svårt att se laget förlora, då känns 1.73 med pengarna tillbaka på x tacksamt.

@nokkan21

This is the stats tab
This is the post tip