Speltips Gällivare - Boden

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-06-03 19:00
Land: Sverige
Liga: Division 2 Norrland
Odds: 1,94
Speltips: 2/2 Halvtid/Fulltid
Spela på Speltips Gällivare - Boden
Hämta din bonus på 1500 Kr här
Spela på 2/2 Halvtid/Fulltid
"Fyra engelsmän lämnar efter jättebråket".

Ja, det råder skandalrubriker kring division 2-laget Gällivare/Malmberget. Ett lag som torskade med 0-5 i senaste matchen - och hade tre avbytare - och som i kväll möter ett betydligt mer harmoniskt Bodens BK som vunnit 5/6 senaste. Dessutom hoppade tränaren i GMFF av tillsvidare!

DIVISION 2 NORRLAND
5. Boden 9 5 1 3 18-11 7 16
7. Gällivare 9 4 1 4 14-20 -6 13

Gällivare hemma
5 3 1 1 10-6 4 10

Formen
F, V, V, F, O

Senaste
Hudiksvall - GMFF 5-0

Boden borta
4 2 0 2 10-8 2 6

Formen
V, F, V, V, V

Senaste match
Boden - Sollefteå 2-0 (2-0)

Var ska man börja. Har ni inte följt turerna kring Gällivare/Malmberget så rekommenderar jag skandalomsusad läsning på Norrbottenskurirens sajt. Bakgrunden är en oerhört stökig natt på stan efter GMFF:s seger mot IFK Östersund för två helger sedan. Något som gjort att flera spelare lämnat och den omtyckte tränaren Krister Taivalsaari tagit timeout tillsvidare.
- Jag meddelade föreningen mitt beslut när jag fick veta att klubben skulle ta ett beslut att sparka ett par av spelarna. Jag har försökt prata med föreningen, men fått lite gensvar, säger Taivalsaari och fortsätter:
- Jag förstår att det här inte kan sopas under mattan, men mitt uppdrag har varit som tränare i laget och nu har det blivit väldigt lite fokus på fotbollen och istället en massa annat. Då känner jag att jag inte kan fortsätta.

Bakgrund:
Laget firade segern på lokala syltan Olearys innan de gick vidare för nattamat på Pizzeria Manuella i centrala byn. Fem spelare i laget ska då ha hamnat i rallarslagsmål med lokalbefolkningen varpå två personer hamnade på sjukan och två polisanmäldes. De två duktiga engelsmännen Elliot Green och Ray Spear fick således sparken efter att klubben gjort en egen utredning. I samma veva beslutade Kieron Kenny att hoppa av laget och det talas om att Ray Spears brorsa Aaron nu kommer skita i att spela vidare, då de anser att klubben behandlat dem orättvist. Låter som taget från en film men nu står laget där utan minst tre av sina bästa spelare och möter ett Bodens BK som verkligen har hittat formen med fyra segrar på de fem senaste. I Boden spelar en av seriens bästa offensiva kort i William Eyang.

SPELTIPS
Nej, utan tränaren som byggde upp laget och utan spelarna som lämnat (flera av lagets bästa) kommer det förmodligen gå käpprätt åt helvete för Gällivare. Torsk 5-0 mot Hudik senast och utan omtyckte tränaren i laget. Deras chans blir ju att värva nytt i sommar men tills dess kommer det finnas lägen att gå emot dem. Som här i kväll där jag tror ett Boden med gott självförtroende, och spets i form av Eyang, går in för att blåsa över Gällivare från start. Spelar Boden ht/ft till 1,94 hos Unibet (3/5 units). Ett annat alternativ är -1,5 till 1,95 hos Svenska Spel.

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

Läs mer om skandalen: http://www.kuriren.nu/nknyheter/fyra-engelsman-lamnar-efterjattebraket-8316884.aspxEDITERAD 2015-06-03 15.38:44
Spela på Gällivare - Boden hos Unibet
Spela nu
LelleSandahl - 3 Juni 2015 - 15:38
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: