"Från liten till Eliten". Ja, Älvsjö AIK är en fin ungdomsförening som valt att satsa på egna spelare även i seniorlaget. Nu huserar man i mitten av division 3 södra svealand och det är väl någonstans där man lär hamna. Ett ungt, snabbt, tekniskt och konditionsstarkt lag men som saknar rutin. I kväll möter de bottenlaget Srbija FF. Ett lag med desto mer rutin, men flertalet otränade spelare och som kör mycket one man show. Tror inte de kommer hänga med om Älvsjö gör en okej insats på hemmaplan.

DIVISION 3 SÖDRA SVEALAND
6. Älvsjö 7 3 1 3 12-11 1 10
11. Srbija 7 2 0 5 9-14 -5 6

Älvsjö hemma
3 1 1 1 6-5 1 4

Senaste match
BK Sport - Älvsjö 1-2

Srbija borta
3 0 0 3 3-7 -4 0

Senaste match
Srbija - Järna 1-0

Två väldigt, väldigt olika fotbollsklubbar möts på fredagskvällen i Stockholms södra förorter. Unga, hungriga Älvsjö mot kompisgänget Srbija. Älvsjös trupp består i huvudsak av egna produkter i 20-årsåldern. Det gör att de är samspelta, snabba, tekniska och konditionsstarka. Men när de möter mer erfaret och seriöst motstånd får de problem. Som när jag rekade Haninge/Brandbergen att besegra dem för några veckor sedan. Nu möter de återigen äldre motstånd, men Srbija är inget att vara rädda för. Ett kompisgäng (mest serber som ni kanske förstår av namnet) där många sett sina bästa år bakom sig, och där flera gubbar ligger på flertalet extra kilon runt magen. Båda lagen kommer från segrar sist. Det var i lördags när regnet öste ner och därför tror jag man ska ta den omgången med en nypa salt. Svårpelade förhållanden gynnar ju som ni vet ofta det sämre laget. Älvsjö vann "bara" med 2-1 borta mot jättejumbon BK Derby samtidigt som Srbija slog till med 1-0 hemma mot topplaget Järna. Trots det är Srbija tre poäng från kvalplats och fyra från säker mark. Finns definitivt en risk för falsk självbild här där de tror att de kan gå ut och vinna av bara farten mot Älvsjö. Saxat från Srbijas matchreferat:
"När att plocka tre poäng blev ett måste så gjorde vi det. Och dessutom mot en serieledare, Järna SK. Spöregnet som höll på under hela matchen gjorde att det blev ganska tomt på läktaren. Tränarna valde att starta med lite äldre (och tyngre :) ) uppställning med en ihopspelad anfall (ihopspelad från futsalserien). Första halvlek började Srbija spela stabilt med att vänta in motståndaren på planhalvan och pressa så fort Järna började lyfta upp spelet från middbackarna (stökig stavning, red anm.) eller visade lite osäkerhet."

SPELTIPS
Nja, Älvsjö är trots sin orutin ett betydligt mer seriöst gäng än Srbija, Bortalaget kommer få springa en hel del utan boll och det är verkligen frågan om de orkar detta i solen som skiner över Stockholm. Spelar Älvsjö att vinna till 1,80 hos Betsson (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip