Speltips Hammarby - IFK Göteborg

Sport: Fotboll
Spelstopp: 2015-06-07 15:00
Land: Sverige
Liga: Allsvenskan
Odds: 1,72
Tips: BLGM
Sirius satt som en smäck till 1,95 och hoppas på ny utdelning i den svenska fotbollen på Tele2 Arena i Stockholm. Bajen har en bättre chans än oddsen visar - samtidigt som deras defensiv inte har glänst på senare.

ALLSVENSKAN
1. IFK Göteborg 12 9 2 1 18-5 13 29
11. Hammarby 12 3 4 5 15-18 -3 13

Bajen hemma
5 3 1 1 9-6 3 10

Formen
O, O, F, F, F

Senaste match
Kalmar - Hammarby 2-2 * Sju matcher utan seger

Blåvitt borta
5 4 1 0 8-2 6 13

Formen
V, O, V, V, V

Senaste match
Blåvitt - Elfsborg 1-0

Ett formtoppat IFK Göteborg i serieledning mot ett Bajen som inte vunnit på sju matcher. Enkel seger för Blåvitt? Nej, det behöver det definitivt inte bli. Hemmalaget Hammarby har inte vunnit på sju matcher. 2-2 borta mot Örebro var startskottet där Kennedy gick sönder. Utan honom visade det sig, precis som många trodde och som Nanne försöker förneka, att Bajen är ett betydligt sämre fotbollslag. Torsk med 2-0 i derbyt mot AIK följt av tre raka nollpoängare till. Nu kommer laget från två raka 2-2-matcher. Först mot Halmstad och sedan borta mot Kalmar - efter en upphämtning i andra halvlek. I dessa två matcher har Kennedy varit tillbaka från skada och det är knappast någon slump att Bajen då spelat upp sig, och framförallt gjort fyra mål på två matcher. I den sista matchen innan uppehållet kommer laget ge allt. Är dock tveksam till keepern Tim Markström som spelar tills den nye islänningen blir spelklar. Har därför svårt att se Bajen hålla nollan mot Vibe med vänner. Däremot tror jag definitivt att de kan göra mål igen - speciellt inför ett kokande Tele2 där det kommer gå snabbare än Blåvitt är vana vid på plasten.

IFK har öppnat allsvenskan lysande. I serieledning och en tung seger sist mot Elfsborg gör att laget känns som en klar kandidat till att vinna hela skiten. I dag har Jörgen Lennartsson dock en hel del att fundera på. Både Söre Rieks och Jacob Andersen saknas på kanterna och Smedberg-Dalence lirar boll med Bolivias landslag. Det kommer betyda stora omplaceringar i elvan jämfört med Elfsborg. Och yttermittfältsplatserna kommer vara försvagade. Samtidigt kan ett lag som Blåvitt alltid vinna matcher med Lasse Vibe på topp.

Troliga startelvor (IFK Göteborgs avdelning på SvenskaFans)

Hammarby IF (4-2-3-1): Markström; Solheim, Seavarsson, Saetra, Batan; Persson, Haglund; Rennie, Bakircioglu, Söderqvist; Pià±ones-Arce
Tränare: Nanne Bergstrand

IFK Göteborg (4-4-2): Alvbåge; Johansson, Rogne, Bjärsmyr, Aleesami; Salomonsson, Svensson, Pettersson, Eriksson; Vibe, Engvall
Tränare: Jörgen Lennartsson

SPELTIPS
Precis som den gode Polsäter rekar så tror jag att Bajen har en bra chans att ta poäng här. Ett annat spelförslag jag tror på är BLGM. Bajen kommer gå för seger och har smällt in fyra kassar på två senaste. Dags för ett frisparksmål av Kennedy kanske? Oavsett har IFK tvingats ändra ordentligt i elvan och det är knappast positivt. Samtidigt är jag inte direkt imponerad av Bajens försvar den senaste tiden, så Lasse Vibe lär få sig något friläge åtminstone. Spelet finns till 1,72 hos Bwin (3/5 units).

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter
Spela på Hammarby - IFK Göteborg hos Bwin
Spela nu
LelleSandahl - 7 Juni 2015 - 09:50
Kommentarer
För att kommentera måste du vara inloggad.
Betsafe Bonus

100% bonus upp till 1500

Unik startbonus för Rekatochklarts läsare! 100% upp till 1500 kronor!

Nästa speltips: