Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning

Goalies: Crawford (confirmed) vs Bishop (probable)

Game 3 i natt när årets Stanley Cup final vänder till Chicago och ”The Mad House” när Chicago ”har med sig” 1-1 efter de två inledande matcherna i Tampa.

Game 2 var rena rama motsatsen mot Game 1 där det blev en väldigt öppen match där lagen bytte mycket chanser med varandra. Det är helt klart en av de bättre eller snarare roligare matcher jag sett på länge då den innehöll allt från kvalitativa spelsekvenser till oväntade målvaktsbyten. Hur som helst var det Tampa Bay som drog det längsta strået i en match som man förtjänande att vinna. Corey Crawford har återigen satts i ett läge där han ifrågasätts hårt, men som så många gånger för brukar han vara duktig på att komma tillbaka direkt efter en svag insats.

I natt vänder alltså serien till Chicago där man varit helt outstanding i detta slutspel med endast en förlust under hela slutspelet. Jag säger direkt att Chicago är och med all rätt stora favoriter i natt och jag tror man kommer klara trycket. Tampa har under detta slutspel varit bättre på bortais än hemma i Amalie Arena vilket får ses som en skräll då man var NHLs bästa hemmalag hela regular season. Tampas styrka på bortais har varit försvarsspelet och jag är övertygad att man åker till Chicago med samma tankesätt som man haft hela slutspelet på bortais och det är att vara tajta defensivt. Frågan är bara om man kommer orka stå emot Chicagos tunga och inte minst snabba spel?

Jag tänker mig en match där Chicago kommer ha stort puckinnehav och ett Tampa som vill stänga igen matchen så länge som möjligt. 0-0 efter första perioden hade varit drömmen för Tampa och något jag tror man siktar på och U1.5 mål i P1 kan vara aktuellt. Jag kommer dock ge Corey Crawford chansen då jag vet att han är mentalt stark och brukar studsa tillbaka med strålande insatser efter att han haft en dålig match. Därför kommer Tampa Bay U2.5 spelas.

Nattens spel blir alltså:


Tampa Bay Lightning U2.5 mål @ 1.84 med 4/6 units hos Pinnacle Sports
(Under 5.5 mål @ 1.781 samt U1.5 mål i Period 1 kommer nog också testas)

Ska vi säga 3-1 Chicago efter ett mål i öppen kasse?

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip