OBS! Avspark 19.20.

Serieledaren Jönköpings Södra tar emot Ängelholm på Stadsparksvallen. Vid seger så rycker J-Södra åt sig en serieledning med fyra poäng före Östersund. Och även om man haft svårt för ÄFF de senaste säsongerna så tror jag J-Södras offensiva tyngd räcker för en sjunde hemmaseger.

Förra säsongen
Ängelholm - J-Södra 1-0
J-Södra - Ängelholm 2-3

Superettan
1. J-Södra 12 9 2 1 20-11 9 29
14. Ängelholm 12 2 4 6 9-20 -11 10

J-Södra hemma
7 6 1 0 15-7 8 19

Formen
O, V, V, V, O

Senaste match
J-Södra - Sirius 1-1

ÄFF borta
5 1 3 1 4-6 -2 6

Formen
V, F, O, F, O

Senaste match
Ängelholm - Utsikten 1-0

J-Södra stormar mot Allsvenskan tillsammans med Östersunds FK. Och som jag ser det är det nog bara Sirius som kan blanda sig in i leken. De andra har ett för dåligt eget spel och inte breda trupper nog. Problemet för Sirius är dock att laget måste spela bra för att vinna fotbollsmatcher. Så är det inte i Jönköpings Södra. De har tagit väldigt många gnetsegrar den här säsongen - och exploderat ibland. Men med Fredrik Olssons löpningar, Tommy Thelins targetspel och Daryl Smylies andravågsspel kan de skapa chanser från ingenstans. Sist mot Sirius (1-1) hade lagen varsin halvlek där J-Södra öppnade andra halvlek starkt och fick in kvitteringen som behövdes för att behålla avståndet ner till Sirius.

Blir nog en ensidig historia i kväll där Ängelholm parkerar bussen och J-Södra får använda sina medel för att få en första bollen och därmed tvinga Ängelholm att öppna upp sig. J-Södra saknar Tom Siwe och Robert Gojani som är avstängda. Gojani har varit riktigt bra i år och där får tränare Jimmy Thelin gnugga sina geniknölar för att hitta en som kan ersätta. Siwes avstängningar passar väl med att Viktor Rönneklev är tilbaka, spelsugen från skada. Han väntas gå rakt in från start. Ängelholm har varit ett riktigt bogeyteam för J-Södra men årets upplaga tror jag ändå hemmalaget slår. Det är väldigt profillöst i ÄFF samtidigt som J-Södra aldrig varit bättre. Kommer från 1-0 hemma mot Utsikten, men det är ju ett lag som nästan alla ska slå. Tror ändå att J-Södras offensiva spets, fina spel på hemmaplan och vilja att gå ifrån de andra lagen i toppen räcker för tre poäng.

SPELTIPS
Kvalitetsmässigt stor skillnad mellan lagen. Även om Gojani saknas på mitten får J-Södra in en spelsugen ersättare så det behöver inte vara någon katastrof i den enskilda matchen - där vi kommer få se ett hemmalag dominera och ÄFF lägga sig djupt. Spelar J-Södra att vinna -1 asian (pengarna tillbaka vid uddamålsseger) till 1,70 hos Unibet (3/5 units). Testar även en peng på J-Södra ht/ft till väldigt trevliga 2,15 hos Ladbrokes.

Hur spelar ni?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-06-09 14.09:30

This is the stats tab
This is the post tip