Speltips

Speltips AFC United - Ljungskile

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-15 19:00 Spela här

Speltips AFC United - Ljungskile
Land: Sverige Liga: Superettan
Odds: 1,91 Speltips: Under 2,5
2015-06-15 19:00 AFC United - Ljungskile Under 2,5 1,91 LelleSandahl

Sverigereken ö1,5 mål satt säkert redan innan paus. Sämre för brassarna som gjorde ett dråpligt försvarsmisstag och trots Neymars snabba kvittering inte kunde ta ledningen i första halvlek för att fixa halvtid/fulltidsspelet. Traskar vidare till mina favoritmarker i svensk fotboll, särskilt superettan.

SUPERETTAN
10. AFC United 12 3 6 3 16-15 1 15
11. Ljungskile 12 4 3 5 14-14 0 15

AFC hemma
5 2 2 1 7-5 2 8

Formen
F, V, O, V, O

Senaste match
Degerfors - AFC United 3-1

LSK borta
6 0 2 4 4-9 -5 2

Formen
O, F, F, O, O

Senaste match
Assyriska - LSK 0-0

- Jag tror det blir en jämn historia, snarlik matchen mot Assyriska (0-0) senast. Det blir tufft för oss. Tre bortamatcher på konstgräs i Stockholm inom en och en halv vecka, säger Tor-Arne Fredheim till klubbens hemsida.
Nej, Ljungskile imponerar inte i år och framförallt inte på bortaplan där man inte vunnit en enda match. Som Tor-Arne säger verkar de ha svårt på konstgräs där det inte blir lika fysisk fotboll och motståndarna vågar spela sig ur situationerna. Ljungskile har fem raka matcher utan seger. Samtliga fem har gått under 2,5 mål. Och det är knappast någon slump med tanke på att laget varit skadedrabbat. Målkungen Gabriel Altemark-Vanneryr är skadad och inte med i kväll. Frejdige ytterbacken Ahmed El-Amrani är avstängd och den andre ytterbacken Niclas Andersén är tveksam då han fick en smäll på knät mot Assyriska. Den matchen var precis som borta mot IK Frej, ingen höjdare från Ljungskile. De har svårt mot etablerat försvar på bortagräs och även om LSK:s defensiv stramats till på slutet, känns det väldigt uddlöst framåt. Hannes Stiller i all ära, och Jonas Lindberg har inte haft någon jättesäsong, det märks att David Johannesson (Varberg) fattas i laget. Mycket enmansshow från Ken Sema - annars händer inte så jättemycket. Då det saknas en del man så har laget heller inte någon supermöjlighet att göra skarpa förändringar från bänken.

AFC United är normalt ett disciplinerat lag i försvaret men sista två matcherna har det blivit lite väl många kassar bakom den amerikanske målvaktsjätten Josh Wicks. Tror coach Özcan Melkemichel lägger stor vikt vid att dra ner tempot på Ljungskile medan de själva lär satsa på omställningar. Finns ganska många spelare med erfarenhet i laget så jag kan mycket väl se (rätt ocharmiga) AFC klara kontraktet - och då är det viktigt att undvika förluster hemma på Skytteholm. AFC har gått under 2,5 mål i tre av fem hemmamatcher och det kunde varit fyra om inte Dragan Kapcevic tryckt in ett sent 2-1-mål för Östersunds FK i början på maj.

SPELTIPS
Ljungskiles tränare tror på en match likt Assyriska borta. Ljungskile kommer få äga mycket boll samtidigt som AFC satsar på att ligga tajt och förhindra att lägen uppstår i djupled. LSK har själva varit stabila bakåt på sistone och därför tror jag inte heller att AFC kommer ha superlätt att skapa målchanser. Spelar under 2,5 mål till 1,91 hos William Hill (3/5 units).

Vad tror ni om matchen?

@lellesandahl på twitter

EDITERAD 2015-06-15 12.57:36

LelleSandahl - 15 Juni, 2015, 12:57

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!