I natt kan det avgöras. Chicago har skaffat sig ”Stanley Cup-boll” om man kan kalla det så när man har en 3-2 ledning i matchserien och läge hemma i United Center att avgöra årets Stanley Cup Final! En match en hockeyälskare absolut inte får missa! Häng med!

Chicago Blackhawks - Tampa Bay Lightning

Goalies: Crawford (confirmed) vs Bishop (probable)

Game 6 väntar inne i ”The Mad House” i natt när Hawks alltså har möjlighet att ta hem Stanley Cup via en vinst i natt. Detta efter att man vunnit Game 5 borta i Amalie Arena med 2-1 i en match som Tampa var det bättre laget i över 60 min men inte lyckades komma förbi en kritiserad Corey Crawford som återigen studsat tillbaka efter kritik. Ben Bishop som varit ett frågetecken efter hans mindre skada fick klarttecken att starta och inledde det med att göra en kommunikationsmiss med Victor Hedman vilket ledde till en kollision som Patrick Sharp kunde utnyttja när han gled förbi och satte 1-0 i öppen kasse i första perioden. Ett riktigt gåva från Tampa som redan där satte sig i ett tufft läge. Filppula kvitterade efter att Duncan Keith inte fått ut pucken ur zonen i andra perioden och det var nog Keiths första dåliga ”play” under hela slutspelet i mina ögon och det syntes i hans ögon hur besviken han var över sin insats. Efter detta skede i andra perioden tryckte Tampa på men Crawford stod pall. Istället klev en tidigare bänkade spelaren Antoine Vermette fram igen och avgjorde efter att kommit in på en andrapuck bakom en chanslös Ben Bishop. Hawks höll undan och vann med 2-1.

I natt har man alltså läge att avgöra inne i sin hemmaborg där man endast förlorat 2 matcher i detta slutspel och jag tror inte man sumpar den här chansen. Hawks och speciellt Coach Quenneville ska ha enormt cred för sitt taktiska spel då man match efter match beroende på situationen väldigt ofta verkar hitta rätt gameplan för att vinna matcherna. Vi har fått väldigt många jämna matcher i den här serien och det är första gången på 60 år som samtliga 5 första matcher i en Stanley Cup Final avgjorts med 1 mål. Jag kan inte tro nått annat än en lika jämn och tajt tillställning som de tidigare 5 matcherna i natt. Hade detta varit regular season hade jag nog testat Tampa ML pga de tajta matcherna, men jag tror som sagt inte Hawks sumpar den här chansen. Jag kommer därför testa Tampa U2.5 mål då Hawks ML ligger runt 1.61 vilket är lite väl lågt när vi har såhär jämna matcher.

Natten spel och kanske säsongens sista blir alltså:

Tampa Bay Lightning U 2.5 mål @ 1.74 med 4/6 units hos Pinnacle Sports

För fler spel
Twitter: @bethockeystick

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip