ATP Halle drar igång idag & jag har ett intressant spel inför morgondagen. Gulbis har tappat det helt. Många ser tennis som en sport där en komplett spelare är om man har en bra forehand, bra backhand bra serve etc. Gulbis har det mesta i sin repertoar, men allting är kopplat till hjärnan. Mentalt är Gulbis helt borta. Från att ha slutat topp 15 förra året så är han långt ifrån topp 100 under årets race på rankingen. Det säger en del om hur formsvag Gulbis är.

Gulbis har på 18 matcher, vunnit 3 & förlorat 15. Han har alltså vunnit 3(!) matcher under 2015. Den delen på säsongen som Gulbis spelar sin bästa tennis är passerad & nu börjar grässäsongen där han inte brukar leverera. Gulbis formsvacka är enorm & det skall mycket till ifall han vänder på den under grässäsongen.

Stakhovsky har inte haft ett dugligt 2015, sett tills hans standard. Han har 14-15 i matchfacit under 2015. Dock vet vi vad Stakhovsky är kapabel till på gräset. Tänker inte minst på när han besegrade en viss Roger Federer i Wimbledon för två år sedan. Han har ett spel som verkligen passar gräset. Han har en effektiv serve samt ett extremt bra nätspel. Inte nog med detta så är han ytterst skicklig med att använda sin slice & som vi alla tennisfantaster vet, så biter slicen väldigt bra på gräset vilket gör att bollstudsen blir låg.

Detta spel är till 80 % baserat på Gulbis urusla form samt hans motivation till tennisen för närvarande. När matchen dessutom spelas på gräs kan jag inte se någon annan utgång än att ukrainaren vinner komfortabelt.

Synar Stakhovsky som matchvinnare @1,57 på bet365 .

EDITERAD 2015-06-15 16.00:36

This is the stats tab
This is the post tip