Speltips

Speltips Glömminge-Nybro

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-23 19:00 Spela här

Speltips Glömminge-Nybro
Land: Sverige Liga: Division 3
Odds: 1.74 Speltips: 1X
2015-06-23 19:00 Glömminge-Nybro 1X 1.74 RalleArvid

Dags att förlänga min hundraprocentiga svit vad gäller division 3 sydöstra götaland där det ikväll är hyperintressant derby på västra öland. Nykomlingen Glömminge mot det blivande division 2-laget Nybro IF.

Nybro har sju raka segrar nu men jag håller med deras tränare Festim Pasho som jag pratade med igår inför matchen och som menar att även att poängen trillat in på bästa möjliga sätt så har prestatiorna lämnat en hel del i övrigt att önska. Nu ska man åka och möta ett rejält revanshsuget Glömminge som förutom en 1-2-förlust mot Bromölla, där man ledde och slarvade bort segern, gått helt utan poängtapp på hemmaplan under säsongen.

Jag pratade med hemmalagets tränare igår och han sa att det synts riktigt tydligt hur spelarna var revanschsugna efter en dålig insats senast i derbyt mot Kalmar AIK då man föll med 2-0. Den matchen var jag på och det var ett riktigt cyniskt KAIK som ställde upp för 0-0 och inte lät Glömminge skapa några chanser alls. Så kommer fallet naturligtvis inte bli idag då Nybro förväntas vara spelförande med sin beundransvärda filosofi och spelskicklighet. Dessutom saknades Glömminges viktigaste anfallsspelare, då avstängde Filip Quist, som spelat tillsammans med Måns Söderquist i Kalmar FF och som anses ha mycket större talang än sina nu mer framgångsrika barndomsvänner från Emmaboda.

En hel del parametrar talar för att hemmalaget ska ha väldigt goda chanser att rubba Nybro här enligt mig. Lagen har mötts en del gånger tidigare och Glömminge har alltid stått upp bra, senast för bara någon månad sedan då det blev 1-1 i motsvarande möte. Jag skulle vilja hävda att kvälens motstånd är det som passar Nybros sätt att spela fotboll sämst i hela denna division 3-serien och således är kvällens match, helt oavsett tabellposition, den tuffaste matchen på hela året för seriesuverän. Nybro har en spelare som är över 1.80. Glömminge har en spelare som är under 1.90. Nybro är fantastiskt spelskickliga, små, kvicka och tekniska men får ofta problem när det smäller lite. Och smälla lite kan jag lova att det kommer göra ikväll.

Förutom att matchen alltså spelas på Glömmngelunden där knappt några, eller extremt små ytor är tillgängliga kommer även vädret ställa till det en hel del för Nybros sätt att spela fotboll, rulla boll och utmana en mot en. Det spöregnar här på Öland och kommer så göra under hela kvällen.

En match som kommer bli riktigt jämn, hård och kampetonad. Klarar Nybro av att stå upp? Nja, jag tvekar ordentligt. Glömminge tar vara på en hörna och vinner med uddamålet.

Båda lagen har fulla trupper att välja bland.

Den raka ettan finns till 3.40 för våghalsen. Jag nöjer mig som huvudspel med 1X:et som är uppe i fina 1.74 hos Nordicbet . Ettan finns hos bet365 .com.

Lycka till lads!

Twitter: @RalleArvid

RalleArvid - 23 Juni, 2015, 10:24

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!