Speltips

Speltips Portugal - Sverige

Sport: Fotboll Spelstopp: 2015-06-24 20:45 Spela här

Speltips Portugal - Sverige
Land: Portugal Liga: EM-kval
Odds: 2.05 Speltips: X2
2015-06-24 20:45 Portugal - Sverige X2 2.05 Polsater

Spelar x2 i Sveriges avslutande match i gruppspelet i U21-EM.

Väldigt svår match att syna. Portugal har ett par ruskigt bra spelare men är rätt uddlösa då de saknar en riktigt vass toppforward. Samtidigt gör förutsättningarna i gruppen att ett antal olika scenarion är tänkbara.

Så till att börja med, här är nuvarande tabell:

1 Portugal 2 1 1 0 1-0 4
2 England 2 1 0 1 1-1 3
3 Sverige 2 1 0 1 2-2 3
4 Italien 2 0 1 1 1-2 1

Vid svensk seger finns möjlighet till gruppseger, så länge inte England besegrar Italien.
Spelar Sverige oavgjort mot Portugal krävs italiensk seger mot England för svenskt avancemang till semifinal. Glöm ej att inbördes möten räknas först!

För Portugals del innebär kryss att man är klara för semi. Frågan är om inte samtliga lag föredrar att avancera som tvåa, vilket innebär Danmark i stället för Tyskland i semifinalen.

Vi ska inte heller glömma att om England avancerar till semifinal, så kommer grupptreorna att göra upp om en OS-plats via en playoff-match. Frågan är dock om det kommer finnas i de Svenska Spel arnas huvud - skulle ju kunna hamna i ett läge där det är kryss båda matcherna och Sverige därmed säkrar en playoff-plats till OS via det resultatet, men missar semifinalen här. Kommer man då gambla (mål i fel riktning gör då att vi kan mista hela klabbet).

Om och men. Jobbigt med alla dessa förutsättningar, ett mål kan omkullkasta alltihop. Hursomhelst, enligt fotbollskanalen blir det följande lag:

Carlgren –
Lindelöf, Baffo, Milosevic, Augustinsson –
Hrgota, Lewicki, Hiljemark, Khalili –
Guidetti, Kiese-Thelin

Från början trodde jag inte Sverige hade något att hämta i den här turneringen. Spelade mot laget i premiären mot Italien och det spelet såg bra ut när Italien tog ledningen och Milosevic visades ut. Men laget lyckades vända på ett starkt sätt. Visade prov på stor moral då, vilket man gjort i slutet av kvalet och i playoffet mot Frankrike.

Mot England var vi nog lite för defensivt inriktade, till slut straffade det sig, vilket är rätt logiskt, även om det kändes surt som fan just då. Visade ändå upp en okej defensiv då vi faktiskt bara släppte till 3-4 riktigt vassa chanser på hela matchen.

Gissar att vi kommer ligga rätt lågt även nu. Låta Portugal föra spel och trilla boll. Portugal har som sagt ett par riktigt riktigt bra spelare, men de känns ändå rätt uddlösa. Sen är frågan hur stora risker de vågar ta i sitt spel, kryss passar ju bra för deras del. Tycker ändå det här svenska laget visat att man klarat av spelskickligt motstånd. Klart vi måste se upp med Bernardo Silva och ett par till, men kan vi bara sätta organisationen från början borde vi kunna hålla stången rätt bra.

Känns som att Sverige kommer försöka hålla 0-0 ett tag, börjar vi spela hawaii-fotboll gynnar det nog portugiserna mer. Tålamod blir ledordet. Därför känns x2 som en bra startposition att ha. Men det kan nog vara klokt att vara redo att hugga något spel live. Som sagt, det kan ju komma till ett läge där Sverige måste kasta allt framåt och gambla. Förutsättningarna kan ändras snabbt beroende på hur deet går i den andra matchen. Men spontant känns det som att kryss kan bli rätt okej för båda lagen.

@nokkan21

Polsater - 24 Juni, 2015, 00:36

Kommentarer

För att kommentera måste du vara inloggad.
Vill du vara med i gemenskapen? Logga in eller registrera dig gratis!

Registrera dig gratis!
Aston - 2015-06-24 09:04:10

Att Portugal saknar en riktigt bra toppforward känns bekant... den enda man kan komma på så direkt, under senare åren är väl Pauleta men när han var skadad så fanns det inget bakom och vad har man nu... Cristiano Ronaldo i all ära men han är väl inte direkt renodlad toppforward och i övrigt... inget. Att det inte finns något vettigt alternativ i U-21 laget heller måste göra porugiserna oroliga.
Håller med i resonemanget ovan, om Sverige får koll på Bernado Silva så är mycket vunnet.
Lär ju knappast bli målrikt i alla fall.