Jag måste gå emot Pironkova igen. Visst, hon bevisade mig helt fel när hon vann över Stosur. Tyvärr tog Stosur inte vara på sina chanser, men tennis handlar om att spela bäst när det väl gäller & det gjorde verkligen Pironkova. Nu möter hon dock en spelare som inte spelat tennis på ett antal månader, men jag kan konstatera att det verkligen inte syns efter att ha bevittnat hennes två inledande matcher i Eastbourne.

Cibulkova är verkligen en grässpecialist. Sedan 2010 har hon ett gräsfacit på 21 vinster & 11 förluster. Hennes respektlösa & aggressiva spelstil kommer till väl användning på gräset & det är extremt jobbigt att stå emot hennes hårda baslinjeslag. Hon har verkligen inte visat prov på någon ringrostighet under turneringen & har besegrat Hariett Dart samt Lucie Safarova med 2-0 i set.

Dessa spelare har mött varandra nio gånger & Cibulkova leder H2H med 8-1. De möttes senast i Australian Open i år & då vann Cibulkova i storartad stil där hon endast tappade 2 gem. Såhär har det sett ut:

Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-2 6-0
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-3 7-6(6)
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-2 6-3
Tsvetana Pironkova Dominika Cibulkova 7-6(4) 6-2
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-4 6-1
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 7-6(5) 6-4
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-2 6-2
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 6-2 1-6 6-4
Dominika Cibulkova Tsvetana Pironkova 7-6(6) 6-4

Ni ser själva hur ensidigt det är. Cibulkova har ett set övertag på 16-3 (!). Jag skulle säga att underlaget inte missgynnar Cibulkova utan tvärtom. Att hon besegrade Safarova, som för några veckor sedan spelade final i Franska Öppna säger en del om Cibulkovas form.

Det går inte att blunda över det generösa oddset som Unibet har i skrivandets stund på Cibulkova @2,16.

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip